9.4.2014
Ainekset:
Pohja:
175g-250g original dominoita
50g voita
Täyte:
220g (1 pss) Mariannekarkkeja
5 dl vatkautuvaa vaniljakastiketta
400g vaniljatuorejuustoa
1 vaniljatanko
3/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
9 liivatelehteä
0,5dl vettä
Päälle:
400g suomalaisia vadelmia
1dl sokeria
3 liivatelehteä
0,5dl punaista mehua
Valmistus:
Asettele leivinpaperi irtopohjavuoan (24cm-26cm) pohjan ja reunan väliin. Leikkaa ylimääräiset paperit pois.
Murskaa keksit joko monitoimikoneella tai pakastepussissa esim. perunanuijalla. Rouheesta ei tarvitse tulla kovin hienoa, karkeampikin käy.
Sulata voi ja sekoita keksimurskan joukkoon.
Painele keksiseos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
Murskaa Mariannet pakastepussissa perunanuijalla ja jätä aika karkeaksi rouheeksi. Huom, alla pitää olla leikkuuta kestävä alusta!
Laita täytteen liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi.
Halkaise vaniljatanko kahtia ja koverra sisältä siemenet veitsellä.
Lisää vaahtoon tuorejuustot, Mariannerouhe, sokerit, sekä vaniljatangon siemenet.
Lämmitä vettä mikrossa tai kattilassa kunnes siitä tulee erittäin kuumaa. Purista liivatelehdistä vedet pois ja sekoita kuuman veden joukkoon yksitellen, kunnes ne ovat liuenneet. Odota hetki että neste jäähtyy ja kaada vaahdon sekaan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle, levitä tasaiseksi ja nosta jääkaappiin jähmettymään.
Kun täyte on jähmettynyt (noin pari tuntia), voit valmistaa päällisen. Laita päällisen liivatteet kylmään veteen likoamaan.
Soseuta vadelmat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella (pakastemarjat sulatettava). Sekoita joukkoon sokeri.
Lämmitä punainen mehu mikrossa tai kattilassa erittäin kuumaksi, purista liivatteista vedet pois ja sekoita ne yksitellen nesteen joukkoon. Kun neste on hiukan jäähtynyt, sekoita se hyvin vadelmasoseen joukkoon.
Kaada valmis vadelmasose hyytyneen täytteen päälle.
Laita jääkaappiin jähmettymään vähintään muutamaksi tunniksi, mieluiten yön yli. Irrota hyytynyt kakku pehmeällä nuolijalla reunoista irti ennen reunan irrottamista.
Asettele kakku tarjoilualustalle, leikkaa alla olevaa leivinpaperia tarvittaessa vielä pienemmäksi. Koristele vadelmilla ja sulatetulla valkosuklaalla. Voit pursottaa suklaakoristeita joko pursotinpussilla ja 1mm pyöreällä tyllalla, tai pienellä minigrip-pussilla johon leikkaat millin kokoisen reiän kulmaan.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä
Hei!
Olen tehnyt pari kertaa tällä ohjeella. Tämä on tosi hyvä ohje. Kaveri on menossa naimisiin ja on pyytänyt minua tekemään tätä häihin. Sinne tulee kakkubuffet, johon kuuluu 4 erilaista kakkua. Yksi on perinteinen mansikkakermakakku, toinen on sacher kakku. Kaksi muuta on juustokakkua, jotka mä teen. Toinen on tämä vaniljainen Marianne vadelma juustokakku ja toinen on sitruunajuustokakku. Molemmat teen 26 cm. Vuokaan. Vieraita on noin 100-120. Kuinka monta kakkua pitäisi tehdä siis kumpaakin kakkua? Miten se vaikuttaa, että kakkuja on 4 erilaista? En ole koskaan tehnyt näin isolle määrälle kakkuja. Kuinka monta kannattais tehdä kumpaakin kakkua, että riittää kaikille?