26.4.2016
2 dl Risenta siemennäkkileipäsekoitusta
2 dl keitettyä vettä
1,5 rkl oliiviöljyä
(mausteita: sormi suolaa päälle, yrttejä)
ohje:
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Sekoita pussin sisältö 2 dl:aan keitettyä kuumaa vettä. Sekoita joukkoon 1,5 rkl oliiviöljyä. Anna seoksen levätä noin 10 minuuttia.
Kaada seos kahdelle leivinpaperilla päällystetylle uuninpellille. Laita leivinpaperi seoksen päälle. Painele leivinpaperin päältä seos tasaiseksi litteäksi levyksi. Poista päällmmäinen leivinpaperi. Ripottele pinnalle sormisuolaa ja/tai kuivattuja yrttejä.
Paista uunissa noin 55 minuuttia, kunnes näkkileipä on kuivaa ja kauniin ruskeaa. Ota uunista ja leikkele tai taittele näkkäristä paloja. Säilytä suljettavassa purkissa tai rasiassa
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Tämä on siementenystävän toiveleipä. Vähin aineksin ja pienellä vaivalla pääsee herkuttelemaan terveellisellä näkkärillä. Houkuttelevat leipäpalaset olet laittanut tarjolle. Kiitos näppärästä reseptistä! 🙂