Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Joulu,  Kääretortut Nähty 514 kertaa
 
04.12.2017
 
4 kommenttia

Tontun kääretorttu


Sympaattinen kuviokääretorttu vaikka pikkujouluihin:) Näin itsenäisyyspäivän kunniaksi voisi tonttulakit myös korvata Suomen lipuilla ja omena-kanelimarmeladin mustikkahillolla.

Ainekset:
Pohja:
4 munaa
1,5 dl sokeria
1,5 dl venhäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
punaista elintarvikeväriä
Täyte:
omena-kanelimarmeladia
2,5 dl kuohukermaa
150g vaniljarahkaa
0,5 dl sokeria
0,25 dl vaniljakreemijauhetta
pipareita
Päälle:
valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe. Sekoita. Värjää noin 1/4 taikinasta punaiseksi. Lisää punaiseen taikinaan hieman jauhoja. Pursota taikinasta tonttulakkikuvioita pellille leivinpaperin päälle. Laita pelti hetkeksi jääkaappiin tai pakastimeen. Lusikoi loppu taikina kuvioiden päälle ja paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Irrota levy leivinpaperista ja jätä jäähtymään.

Vaahdota kerma. Lisää joukkoon rahka, sokeri ja vaniljakreemijauhe. Murustele sekaan pipareita. Levitä marmeladia torttulevylle. Levitä päälle täyte. Rullaa. Sulata valkosuklaata pari palaa. Pursota suklaasta tonttulakeille tupsut.

Oikein hyvää itsenäisyyspäivää ja Suomi 100 -juhlaa kaikille!