Kinuskileipomo jauhopussi

Kategoria: Kahvikakut,  Laskiaistempaus Nähty 1346 kertaa
 
28.02.2017
 
2 kommenttia

Laskiaisen kakku


Inspiroiduin Pullahiiren tekemästä kardemummakakusta ja Kinuskikissan kolmannessa kirjassa olevasta täytetstä maustekakusta leipomaan laskiaiseen sopivan kakun. Piristävää vaihtelua pullille! Itselläni pääsi leivinjauhe vain kesken kaiken loppumaan, eikä kakku siis päässyt kohoamaan paljoakaan.

-3dl vehnäjauhoja
-2dl perunajauhoja
-1dl korppujauhoja
-2dl sokeria
-2tl kardemummaa
-2tl leivinjauhetta
-200g Valio Viola Vaniljatuorejuustoa
-100g leivontamargariinia
-2 munaa
-2 dl maitoa
Täyte:
-2dl vispikermaa
-200g Valio Viola Kinuskituorejuustoa
(-1-2rkl vaniljakreemijauhetta)
-mansikkahilloa
-tomusokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata margariini. Notkista tuorejuusto maidon kanssa. Sekoita sula rasva, tuorejuustoseos sekä munat kuivien aineiden joukkoon.
Voitele ja korppujauhota kuivakakkuvuoka. Levitä taikina vuokaan.
Paista 175 asteessa noin 35 minuuttia.
Kumoa kakku vuoasta ja anna jäähtyä. Halkaise se sitten keskeltä kahtia.
Vaahdota kerma. Lisää tuorejuusto sekä tarvittaessa hieman vaniljakreemijauhetta.
Levitä alemman kakun päälle hilloa. Lusikoi päälle kermatäyte. Aseta kansi paikalleen ja hunnuta kakku tomusokerilla.