22.12.2014
Rommikakku:
125 g voita
125 g sokeria (1,5 dl)
2 tl rommiaromia
2 munaa
0,5 dl kookoshiutaleita (reilu)
50 g perunajauhoja (n. 1 dl)
75 g vehnäjauhoja (1,5 dl)
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vanilliinisokeria
Rommi-voikreemi:
150 g voita
1 dl sokeria
0,5 dl vettä
1 tl rommiaromia
(mitat noin suurinpiirtein)
Ohjeen voi tuplata jos tekee noin 1,5-2 litran vuokaan.
Voi ja sokeri vatkataan hyvin vaahdoksi, lisätään rommi ja sitten kananmunat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne sitten taikinaan.
Voitele kakkuvuoka ja korppujauhota. Uuni 175 ja noin tunti.
Voikreemissä sekoita sokeri kuumaan veteen niin että sokeri sulaa ja anna jäähtyä. Vaahdota voi (n. 10 min) ja lisää norona jäähtynyt vesi-sokeri-rommiliemi mukaan ja vaahdota taasen noin viitisen minuuttia. Levitä jäähtyneen kakun päälle ja koristele vaikka suklaarouheella……halutessa voit kostuttaa pikkasen kakkua ennen kreemin laittoa vaikka rommi/vesi-seoksella.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kuivakakkuna ilman kreemiäkin ihan hyvää….oikeen hyvää joulua sinulle myös! 🙂