Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Kesä,  Täytekakut,  Toukotempaus vaniljamassasta Nähty 576 kertaa
 
08.05.2017
 
5 kommenttia

Erityisruokavaliot: -

Pikkanen käsilaukku


Tämän kakun ohje pohjaan ja täytteeseen on suoraan suklaapossun blogista…
Teen tosi harvoin makumassalla kakkuja, eikä itsellä ole hirveästi hienoja työkalujakaan tätä varten, mutta tuollainen siitä nyt sitten tuli 🙂

Itsellä oli valkoista Kinuskikissan makumassaa ja sitten oli jostain jäänyt pala turkoosia kaulittavaa massaa.
Sisko halusi että teen hänelle käsilaukkukakun ja koitinhan minä sitten tehdä…

Tein vain pikkasen kakun, joten puolitin tämän ohjeen.

Pohja:
1,75  g juoksevaa rasvaa
3 dl kermaviiliä
3 munaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
0,75 tl soodaa
0,75 tl suolaa
1 rkl vaniljasokeria

Väliin laitoin:
35 g sulaa margariinia
2 rkl vettä + 2 tl pikaespressokahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
1,75 dl tomusokeria
&
1 dl vispikermaa
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl vaniljakreemijauhetta

Kreemi sokerimassan ja kakun väliin:
110 g voita
3/4 dl siirappia
0,5 dl tomusokeria
100 g appelsiinituorejuustoa

Notkista voi vatkaimella. Lisää siirappi ja tomusokeri. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.

Ohje:
Sekoita rasva, kermaviili, munat ja sokeri hyvin keskenään. Sekoita loput aineet keskenään ja siivilöi nesteiden joukkoon. Sekoita nopeasti vain sen verran että sekoittuvat juuri ja juuri. Älä vaivaa.
Kaada taikina kahteen voideltuun 20 cm irtopohjavuokaan.
(Tässä tapauksessa siis kahteen 15 cm irtopohjavuokaan)

Uunissa saa olla noin 200 asteeessa noin 20-25 min.

Kun ovat hyvin jäähtyneet, tasoita pinta (jos tarvetta) ja tee suklaatäyte väliin
jonka päälle tulee kermavaahto.
Sitten sokerikreemi tasaisesti muotoillun kakun päälle (nostin kyljelleen) ja
päälle haluamaa makumassaa oman mielen mukaan.