Kinuskileipomo Irzu

Kategoria: Jälkiruoat,  Pääsiäinen Nähty 357 kertaa
 
01.04.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: -

Baileyspasha


Tämän tyyppisiä ohjeita olen pari nähnyt aikaisempina vuosina ja tein oman maun mukaan tämän:

PASHA:
250 g maitorahkaa
1 dl Baileys kermalikööriä (tai Dooleys)
75 g voita
1 dl sokeria
1 dl kermaa
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 rkl mantelirouhetta
muutama muru tummaa suklaata
koristeeksi esim. valkosuklaata ja
kandeerattuja appelsiineja

Ensin vatkataan huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Sitten vatkataan kermavaahto. Lopuksi kaikki aineet vain sekaisin, viimeisenä kermavaahto.

Tästä riittää neljälle-kuudelle  hengelle oikein hyvin.
Minulla on puinen muotti, mutta se on aivan liian iso ja teinkin tämän sitten isoon suppiloon, jonka vuorasin kostealla harsolla. Kaadoin täytteen suppiloon harson päälle  ja käänsin harson reunat painoksi siihen päälle. Laitoin yöksi valumaan jääkaappiin tyhjään punajuuripurkkiin.

Kandeerattu appelsiini:

Eli leikataan appelsiini ohuiksi siivuiksi, puolitetaan, keitetään 110 asteisessa sokeriliemessä kaksi minuuttia.
(2 dl sokeria ja 1 dl vettä)
Nostetaan pellille leivinpaperin päälle laitetaan  uuniin 100 astetta, annetaan olla puoli tuntia uunin alaosassa, käännetään siivut ja annetaan olla vielä toiset puoli tuntia. Kun jäähtyneet voi laittaa koristeeksi.

Itsellä tuli pikkasen liian paksuja siivuja nyt noista appelsiineista, mutta koristeeksi meni oikein hyvin. Ja tuli niitä muutama maisteltuakin.
Koristeeksi voi laittaa ihan mitä omaa mielisuklaata haluaa, appelsiinikrokantteja ja vaikka mitä. Oman maun mukaan 🙂