Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Irzu

Baileys-mousse

19.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_WP_20160318_19_18_18_Pro_600x600.jpg

Tästä ei kaloreita puutu! hih!

Mousse:
1 dl kermaa
1 dl maustamatonta rahkaa
75 g suklaata (tummaa tai maitosuklaata)
1 rkl Baileys-kermalikööriä (minulla oli suklaa-Baileys)
1 kananmuna
0,5 dl tomusokeria

Ensin sulatetaan suklaa, sitten vaahdotetaan kerma (ripaus sokeria voi halutessa laittaa sekaan). Kananmunasta erotetaan valkuainen ja keltuainen. Nekin vaahdotetaan erikseen. Keltuainen vatkataan tomusokerin kanssa. Baileysin voi lisätä suklaan, rahkan ja keltuaissokerin yhdistelmään.
Kun kaikki sekoitettu yhteen laitetaan jääkaappiin tunniksi tarjoiltavaan astiaan.

Koristeeksi laitoin valkosuklaahippusia ja kandeerattua appelsiinia, jotka voi syödä sellaisenaan.
Eli leikataan appelsiini ohuiksi siivuiksi, keitetään 110 asteisessa sokeriliemessä kaksi minuuttia.
(2 dl sokeria ja 1 dl vettä)
Nostetaan pellille leivinpaperin päälle laitetaan  uuniin 100 astetta, annetaan olla puoli tuntia uunin alaosassa, käännetään siivut ja annetaan olla vielä toiset puoli tuntia. Kun jäähtyneet voi laittaa koristeeksi…..

WP_20160318_19_19_51_Pro

Tästä tulee kaksi isoa annosta tai sitten 4 pikkuista. Kuinka paljon makeaa sitten tekeekin mieli 🙂

Kategoriat

Muuta makeaa

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_Maskipiparit_400x400.jpgIrzuMaskikeksit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20200610_132316_400x400.jpgIrzuKesäkurpitsa-galette savukinkulla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_84570308_10218906270981346_3664378123132076032_o_400x400.jpgIrzuMummontohveli-juustokakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_71834123_10217747418410756_8109326527511920640_n-1_400x400.jpgIrzuSahramipulla
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_IMG_20190211_204120_400x400.jpgIrzuLaskiaispullat
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15091_49148019_10215615239227609_7460236808786280448_n_400x400.jpgIrzuTyrniomenajäädyke
1

Kommentit (5)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
20.3.2016 07:42

Yhdyn täysin edellisiin eli näyttää ja kuulostaa niin vietävä hyvältä! Voi mahoton, on taas sellaista takuu varmaa Irzu tuotantoa! 🙂 En ole muuten minäkään koskaan kokeillut tuota koriste hommaa joten täytyy pistää korvan taakse muistiin! 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
19.3.2016 22:07

🙂

TeBaZu
Kinuskileipomo TeBaZu
19.3.2016 21:37

Tämän täytyy olla kyllä todella hyvää 🙂 nam , menee varmasti kokeiluun 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
19.3.2016 20:50

En ole montaa päivää appelsiinin kuoria säilyttänyt mutta muutama päivä menee huoneenlämmössä oikein hyvin tiivissä purkissa. Leivinpaperia olen väliin vielä laittanut ettei jää toisiinsa kovasti kiinni…..

Kinuskiemo
19.3.2016 20:29

Nyt pääsee herkuttelemaan! Kiitos! 🙂 Näkeehän sen kuvasta ja lukee tekstistä, että kieli menee siinä menojaan, mutta menköön! On se sen arvoista. (Vaikkakin toivoin, että tuo olisi yhden annos! No, täytyy sitten jakaa!)

Kiitos tarkoista ohjeista! En ole kyllä noita appelsiiniviipaleita ennen tehnyt. Miten nuo jäähtyneet viipaleet säilyvät? Voiko ne tehdä valmiiksi odottamaan moussea?

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa