Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo intoilija

Raikas vadelma-valkosuklaakakku

14.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19217_P1086389_600x600.jpg

Pohja:

200g kaurakeksejä
100g sulatettua voita (laktoositon)

Murskaa keksit esim. pakastepussissa/blenderissä muruksi. Sulata voi ja sekoita keksinmurut voin kanssa. Halutessaan voi laittaa irtopohjavuuan 24cm pohjalle leivinpaperin, jotta kakku on helpompi siirtää kakkualustalle. Levitä voi-keksiseos vuuan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan täytteitä.

Valkosuklaatäyte (alempana kakussa):

3 liivatelehteä + 2 rkl kiehuvaa vettä
125g maitorahkaa (laktoositon) – 250g purkista riittää loput toiseen täytteeseen.
200g maustamatonta tuorejuustoa (laktoositon)
0,5 dl sokeria (halutessaan voi laittaa 1dl)
200g valkosuklaata
2 dl kuohukerma (laktoositon)

Laita liivate lehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita tuorejuusto, rahka ja sokeri sekaisin. Sulata voi esim. mikrossa ja anna hetken jäähtyä. Vaahdota kerma. Sitten laita 2 rkl kiehuvaa vettä johonkin astiaa esim. kahvikuppiin ja lisää liivatelehdet huolella sekottaen. Kannattaa puristaa ylimääräinen vesi liivatelehdistä ennen niiden laittamista kuumaan veteen. Sekoita liivatelehti seos tuorejuusto kulhoon ja lisää myös valkosuklaa. Lopuksi kääntelemällä varovasti lisää kermavaahto ja laita täyte vuokaan. Laita vuoka jääkaappiin odottamaan vadelmatäytettä.

Vadelmatäyte:

300 g vadelmia – tuoreita/pakaste
1 dl sokeria
4 liivatelehteä
125g maitorahkaa
200g tuorejuustoa ( laktoositon)

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta vadelmat ja sokeri kattilassa. Voit antaa hetken jäähtyä ja sitten paseerata seoksen siivilän läpi. Ei kuitenkaan liian kylmäksi, sillä liivatelehdet eivät muute liukene. Paseerauksen jälkeen lisää puristetut liivatlehdet huolella seokseen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuusto ja rahka sekaisin. Lisää seos vadelmaseokseen. Lopuksi kääntele kermavaahdo vadelma-tuorejuusto seokseen. Kaada seos valkosuklaaseoksen päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Voit seuraavana päivänä koristella mm. pakastevadelmilla Jos kotimaisia! tai keksinmurulla.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

MunatonPähkinätön

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19217_P8226907_400x400.jpgintoilijaKirpsakka punaviinimarjapiirakka
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19217_IMG_13001_400x400.jpgintoilijaMetsämarjainen uunivanukas
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19217_P1086389_400x400.jpgintoilijaRaikas vadelma-valkosuklaakakku
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19217_P7165809_400x400.jpgintoilijaMökkimäinen mansikkakakku
1

Kommentit (6)

Anni Kolehmainen
9.3.2019 18:22

Hei ohjeesta puuttuu mahdollisesti valkosuklaan sulatus osuus? Tämän voisi ehkä lisätä ohjeeseen?

Tiina Lappalainen
20.9.2018 21:32

Siis vadelmatäytteessä mikä kerma??? Eli paljonkohan

heidimto
8.9.2017 17:12

Heipsan! Puuttuuko ohjeesta 2 dl kuohukermaa vadelmatäytteestä vai pitäisikö tuo 2 dl jakaa molempiin täytteisiin. Lisäksi luulen että ohjeessa lukeva sulata voi kuuluisi olla sulata valkosuklaa? 🙂

Limetin
Kinuskileipomo Limetin
1.9.2017 10:45

Hei! Mikähän valkosuklaa mahtaisi toimia kakussa (ja ylipäätään juustokakuissa) parhaiten? Tein kerran yhden valkosuklaajuustokakun, enkä nyt edes muista mitä suklaata käytin, mutta sen muistan, että siitä tuli todella rasvaisen makuinen. Rasva tuntui syödessä ikävästi kitalaessa, enkä ole sen koommin valkosuklaakakkua itse tehnyt… Jossain kyllä , esim. kahviloissa, muten syönyt valkosuklaakakkuja ja ne ovat olleet todella hyviä! Luulen siis; että suklaan valinnalla on aika iso merkitys…

intoilija
Kinuskileipomo intoilija
17.1.2017 15:10

Nyt korjattu tuo voin oikea määrä 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.1.2017 09:13

Kaunis maistuva kakku! 🙂 Tuoreiden vadelmien aikaan kesällä ihan ehdoton!
Mutta, onko reseptiisi iskenyt painovirhepaholainen, kun siinä lukee että pohjaan tulee 200g keksejä ja 200g voita. Tuo voin määrä on melko iso. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa