26.4.2015
Zwetschgendatschi eli luumuleivonnainen
150g maitorahkaa (lakt.)
½ dl öljyä (esim. oliivi-tai rypsiöljy)
1 muna
½ dl maitoa (lakt.)
1 dl sokeria
hyppysellinen suolaa
1 tl vaniljasokeria
4dl Myllyn Paras erikoisvehnäjauhoja
1 dl Myllyn Paras kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
lisäksi:
30g margariinia
8 kpl kookasta luumua
sokeria
kanelia
Sekoita pohjataikinaan rahka, öljy, maito, sokeri, suola ja vaniljasokeri. Sekoita leivinjauhe jauhoihin ja sekoita ne muihin aineksiin. Painele taikina isoon vuokaan tai pienelle uunipellille. Sulata margariini ja levitä sula pohjan päälle. Leikkaa luumut 8 osaan ja levitä luumut pohjan päälle. Paista 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Leikkaa reilunkokoisiksi annospaloiksi jäähtyneenä ja ripottele päälle (runsaasti) kanelisokeria. NAUTI!
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1468 tähteä