Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hanna

Puolukka-valkosuklaa juustokakku

27.1.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_puolukka-valkosuklaa-juustokakku_600x600.png

Puolukkamehu:
En kaupasta löytänyt valmista sokeroimatonta puolukkamehua, joten tein seuraavasti:
5 dl vettä
1 pss puolukoita
-> keitä 10-15 min
-> siivilöi puolukat
-> tässä vaiheessa lisäsin ihan himpun verran hillosokeria, jotta vähän sakeuttaa (en tiedä toimiko niin pieni määrä ollenkaan)
-> jäähdytä

Keksipohja:
3/4 pakettia digestive keksejä
n 100g voita
-> murskaa keksit
-> sulata voi ja sekoita keksimuruun
-> irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, tasoittele keksiseos vuoan pohjalle (n 24cm)
-> laita jääkaappiin

Valkosuklaatäyte:
135g valkosuklaata
1 pkt valion maustamatonta tuorejuustoa
2 dl kermaa
-> vatkaa kerma
-> lisää tuorejuusto
-> sulata suklaa ja lisää seokseen

Puolukkatäyte:
1,5 dl kermaa
250g mascarpone tuorejuustoa
0,5 dl sokeria
reilu 1 dl puolukkamehua
1 tl liivatejauhetta
-> vatkaa kerma
-> lisää mascarpone ja sokeri
-> ota puolukkamehua n 1,5rkl sivuun ja sekoita siihen liivatejauhe, anna turvota ja lämmitä mikrossa 15-20sec
-> lisää loput puolukkamehusta kerma-juusto seokseen ja liuennut liivateseos ohuena nauhana lopuksi

Ota keksipohja jääkaapista
Täyttämisen voi tehdä omalla tavalla. Minä laitoin täytteet pursotinpusseihin ja tein rinkuloita keksipohjan päälle.
Tasoittele pinta
Laita jääkaappiin 2 tunniksi jähmettymään

Kiille:
2 dl puolukkamehua
1,5 tl liivatejauhetta
-> ota puolukkamehusta jälleen n 1,5 rkl toiseen astiaan ja sekoita liivatejauhe, turvota ja lämmitä
-> sekoita lopun puolukkamehun sekaan
-> kaada kakun päälle
-> laita jääkaappiin yön ajaksi.

Ainesosat

Puolukka/karpaloSuklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_IMG_5971_400x400.jpgHannaPikapizza hiivattomalla pohjalla
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_puolukka-valkosuklaa-juustokakku_400x400.pngHannaPuolukka-valkosuklaa juustokakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_IMG_2632_400x400.jpgHannaFrozen kakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_pinata-kakku_400x400.jpgHannaPinãta kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_suolainen-korvapuusti_400x400.jpgHannaSuolaiset korvapuustit
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16179_kakku_400x400.jpgHannaNapakymppikakku (gluteeniton)
1

Kommentit (1)

Kinuskiemo
2.2.2017 09:45

Valkosuklaa ja puolukka, onko parempaa? Nam! 🙂

Kiva on juhlistaa puolivuosikymmeniäkin. Itse asiassa mielestäni pitäisi panna juhlat pystyyn aina, kun pienikin aihe löytyy. Ja varsinkin työpaikalla, se pelastaa päivän.
Terkut työpaikalle! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa