Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Heidiii...

Vaniljainen Red Velvet cake

30.10.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_1255_600x600.jpg

Kakkupohja:
2 kananmunaa
2,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1,5rkl kaakaojauhetta
2tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
0,5tl ruokasoodaa
1rkl valkoviinietikkaa
1dl rypsiöljyä
2dl maitoa
1,5rkl punaista elintarvikeväriä

Tuorejuustotäyte:
200g vaniljatuorejustoa
50g voita
1,5dl tomusokeria
1tl vaniljasokeria

Mustikkahillo:
5dl mustikoita
1/4dl vettä
1dl hillosokeria

Kuorrute:
Kinuskikissan vaniljamassaa

Kakkupohja:
Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivat aineet sekä valkoviinietikka, rypsiöljy ja maito muna-sokerivaahtoon. Sekoita taikinaan varovasti punainen elintarvikeväri ja älä sekoita liikaa. Vuoraa kaksi 17cm irtopohjavuoan pohjaa leivinpaperilla. Voitele ja korppujauhota niiden reunat. Jaa taikina vuokiin ja paista 175 asteisessa uunissa noin 40 minuuttia. Anna kakkupohjien jäähtyä hetken ja irrota vuoista.

Täyte:
Vatkaa huoneenlämpöiset voi ja tuorejuusto keskenään tasaiseksi massaksi.  Vatkaa joukkoon tomusokeri ja vaniljasokeri, niin että lopputulos on tasainen. Laita täyte jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

Mustikkahillo:
Kiehauta mustikat ja vesi kattilassa. Soseuta sauvasekoittimella ja lisää hillosokeri. Anna kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia ja anna jäähtyä.

Kokoaminen:
Halkaise kakkupohjat puolesta välistä. Laita ensimmäisen kerroksen päälle kolmasosa mustikkahillosta ja neljäsosa tuorejuusto täytteestä. Laita toinen pohja päälle ja toista samat vaiheet. Tee sama myös kolmannen kakkupohjan kanssa. Kun päällimmäinen kakkupohja on asetettu, voitele koko kakku jäljellä olevalla tuorejuusto täytteellä, jotta vaniljamassa tarttuu kakun päälle. Kauli vaniljamassa levyksi leivinpaperin päällä ja aseta kakun päälle. Tasoita ja leikkaa ylimääräinen osa pois. Aseta mahdolliset koristeet kakun päälle.

Vinkki!

  • Tein samasta taikinasta myös gluteenittomia Red Velvet muffineja korvaamalla vehnäjauhot gluteenittomalla jauhoseoksella. Kuva niistä alhaalla.

IMG_1274

Ainesosat

Mustikka

Erityisruokavaliot

GluteenitonKasvisruokavalioLiivatteetonPähkinätön

Kategoriat

ÄitienpäiväMuut juhlapöydän kakutYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_fullsizeoutput_feb_400x400.jpegHeidiii...Piparibrownies
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_fullsizeoutput_b34_400x400.jpegHeidiii...Kesäiset rahka-lettupurkit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_WP_20161218_003_400x400.jpgHeidiii...Jouluaatto! <3
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_5630_400x400.jpgHeidiii...Jouluinen mutakakku purkissa
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_1255_400x400.jpgHeidiii...Vaniljainen Red Velvet cake
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_1033_400x400.jpgHeidiii...Vanilja-suklaa leivokset
6

Kommentit (1)

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
31.10.2016 05:40

Kaunis ja herkkä kakku! Sopii moneen menoon mukaan! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa