Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Heidiii...

Kinuski-päärynä prinsessakakku

1.11.2014

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_image9_600x600.jpg

image

Kakkupohja:
4 munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1,5tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita loput ainekset keskenään ja lisää ne muna sokeri vaahtoon varovasti sekoittaen. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista 175 asteessa uunissa noin 30 minuuttia. Kumoa kakkupohja, kun se on jäähtynyt vähän.

Päärynähillo:
0,5l päärynöitä
2rkl vettä
1dl hillosokeria

Kuori ja pilko päärynät. Laita ne ja vesi kattilaan ja keitä kunnes päärynät ovat pehmeitä. Soseita päärynät kattilassa ja lisää sokeri. Keitä vielä noin 10 minuuttia.

Vaniljatäyte:
5dl kevytmaitoa
1 muna
3,5rkl perunajauhoja
3/4dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
3dl kuohukermaa

Sekoita kaikki muut aineet paitsi vaniljasokeri ja kuohukerma kattilassa. Kuumenna kunnes seos pulpahtaa, koko ajan sekoittaen. (Seoksesta pitäisi tulla kiisselimäistä.) jäähdytä seos ja lisää vaniljasokeri. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää pienissä osissa jaahtyneeseen kiisseliin.

Kinuski:
1dl kermaa
1dl fariinisokeria

Lisää kaikki aineet kattilaan. Kuumenna seos kiehuvaksi. Alenna lämpö keskitasolle ja keitä noin 10 minuuttia. Kinuski jähmettyy todella nopeasti, joten se pitää laittaa kakkuun nopeasti sen valmistamisen jälkeen. Se pitää jäähdyttää kuitenkin ennen kakkuun laittamista.

Kuorrutus:
Tomusokeria
200g marsipaania

Levitä leivinpaperin päälle tomusokeria ja kauli marsipaani sen päällä levyksi.

Kokoaminen:
Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta alin osa maidolla. Levitä alimpaan väliin kinuski kokonaan, sen päälle päärynähilloa ja päärynähillon päälle vaniljatäytettä. Nosta seuraava kerros, kostuta se, laita päärynähillon loppu ja vaniljatäytettä. Kostuta viimeinen kerros ennen kakun päälle nostamista. Nosta viimeinen kerros paikalleen ja levitä loput vaniljatäytteestä kakun päälle ja reunoille. Nosta marsipaanilevy kakun päälle ja leikkaa ylimääräiset palat reunoilta pois. Koristele kakku halutessasi lehdillä tai ruusulla.

Kategoriat

Klassikot

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_fullsizeoutput_feb_400x400.jpegHeidiii...Piparibrownies
6
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_fullsizeoutput_b34_400x400.jpegHeidiii...Kesäiset rahka-lettupurkit
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_WP_20161218_003_400x400.jpgHeidiii...Jouluaatto! <3
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_5630_400x400.jpgHeidiii...Jouluinen mutakakku purkissa
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_1255_400x400.jpgHeidiii...Vaniljainen Red Velvet cake
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/19091_IMG_1033_400x400.jpgHeidiii...Vanilja-suklaa leivokset
6

Kommentit (0)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa