Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hannan koekeittiö

Pääsiäisleipomuksia

27.3.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1417_600x600.jpg

Äitini löysi tämän reseptin Länsi-Savo -lehdestä 1960-luvulla. Siitä lähtien hän on tehnyt pashan tällä reseptillä, ja itsekin teen pashan tällä tavalla. Koska olen allerginen sekä pähkinöille että mantelille, olen korvannut ne sukaatilla, appelsiininkuorilla, rusinoilla ja korinteilla. Niiden määrää voi säädellä mielensä mukaan 🙂 Vaihtelen näiden määriä joka vuosi, tänä vuonna laitoin sekä sukaatteja että appelsiininkuoria molempia 1 ruokalusikallisen, sekä korintteja 2 ruokalusikallista. Itselläni on pieni pashamuotti, tämä määrä soveltuu siihen.

125 gr voita
1,5 dl sokeria
1 purkki maitorahkaa
1 keltuainen
1,5 tl vaniljasokeria
n. 1,5 rkl sitruunamehua
2 rkl korintteja / rusinoita
1 rkl sukaattia / appelsiininkuorta
2 dl kuohukermaa

Sulata voi ja anna jäähtyä (ei saa jähmettyä).
Sekoita rahka, sokeri, keltuainen ja maustavat aineet tasaiseksi seokseksi. Lisää myös rasva.
Vaahdota kerma ja lisää kermavaahto rahkaseokseen.
Kaada seos keitetyllä sideharsolla vuorattuun pashamuottiin.
Anna pashan olla muotissa jääkaapissa vuorokauden ajan.
Kumoa pasha tarjoiluastialle, poista sideharso ja koristele hedelmillä tai karkeilla.

Kulitsan tein netistä löytämälläni ohjeella http://www.maku.fi/reseptit/isa-aleksanterin-kulitsa
Ainoastaan taikinaan laitettavan mantelirouheen korvasin appelsiininkuorilla, ja kulitsan päälle laitoin korinteilla kirjaimet XB.

Kategoriat

Pääsiäinen

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1622_400x400.jpgHannan koekeittiöRippikakku2
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1599_400x400.jpgHannan koekeittiöRippikakku1
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1417_400x400.jpgHannan koekeittiöPääsiäisleipomuksia
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1376_400x400.jpgHannan koekeittiöRaitakakku kinuskikuorrutteella
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1349_400x400.jpgHannan koekeittiöIloista ystävänpäivää!
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21176_DSC_1315_400x400.jpgHannan koekeittiöHevikakku 18-vuotiaalle

Kommentit (3)

Hannuli
Kinuskileipomo Hannuli
29.3.2016 16:24

Kiitos Mari-Johanna ja Irzu!

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
28.3.2016 16:32

Kaunista! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
28.3.2016 08:02

Ihanan perinteinen pääsiäispöytä! 🙂 Pasha ohjeella on siis jo tunne arvoa ja pitkät perinteet! Itselläni kun ei ole Pasha muotti ,teen herkun aina lävikköön ja ihan nyky aikaisen modernin ohjeen kera, mutta hienolta näyttää sinun muotiin tehty Pasha.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa