Kinuskileipomo liinukka

Kategoria: Kekritempaus,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 300 kertaa
 
08.09.2017
 
2 kommenttia

Sadonkorjuuajan sienipizza


Tästä kasvispizzasta tuli ihan älyttömän hyvää. Tämä on fuusiokeittiötä parhaimmillaan, kukkakaalista tehty pizzapohja, alsacelaisesta pizzasta tuttu ranskankerma kastikkeena ja suomalaisia satokauden herkkuja. Pizzapohjan tein tällä kertaa Valion reseptillä, mutta se on myös kirjattuna ylös reseptin yhteydessä.

Pizzapohja:

1 pieni kukkakaali
1 pussi juustoraastetta
1/2 tl suolaa
1 muna

Murskaa kukkakaali pieniksi murusiksi. Sekoita kaikki aineet ja taputtele pellille leivinpaperin päälle.

Täyte:
2 prk ranskankermaa
250 g kantarelleja tai suppilovahveroita
1 sipuli
leipäjuustoa kuutioina

Levitä ranskankerma pizzapohjan päälle. Hienonna sienet ja sipuli. Kuullota niitä hetki pannulla öljyssä. Ripottele ne sekä leipäjuustokuutioita pohjan päälle. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Valmiin pizzan päälle:
juuressipsejä
lehtipersiljaa