Kinuskileipomo liinukka

Kategoria: Voileipäkakut Nähty 198 kertaa
 
04.12.2017
 
1 kommentti

Lohivoileipäkakku


Tässä vähän reseptin tynkää tähän minikokoiseen voileipäkakkuun koska sitä toivottiin. Valitettavasti tarkkoja määriä täytteeseen ja kuorrutteeseen en muista.

8 palaa kahta erilaista paahtoleipää

Täyte:
smetanaa
kermaviiliä
tuorejuustoa esim. ruohosipuli
lämminsavulohta

Kostutus:
kasvislientä

koristelu:
herneenversoja
smetanaa
sipulikukka

Laita tarjoiluvadille 4 palaa toista paahtoleipää neliöksi. Valmista täyte sekoittamalla kaikki aineet yhteen. Levitä täyte kostutetuille leipäpaloille. Laita toiseksi kerrokseksi 4 palaa toista paahtoleipää. Levitä päälle smetanaa palettiveitsen avulla. Pursota reunoille smetanasta isolla tähtityllalla ruusukkeita. Koristele reunat herneenversoilla.

Sipulikukka (ohje on Meillä kotona -blogista)
1 punasipuli
0,5 dl öljyä
0,5 dl viinietikkaa
1 tl suolaa
0,5 tl pippuria

Leikkaa sipulin pohjasta vähän pois, jotta se pysyy pystyssä. Voit leikata myös päältä palan piois. Leikkaa sitten sipuli lähes halki, mutta jätä puolikkaat pohjasta kiinni toisiinsa. Leikkaa puolikkaat puoliksi ja sitten vielä puoliksi. Pirskota päälle öljy, viinietikka, suola ja pippuri. Laita uuniin 175 asteeseen noin 10 minuutiksi, jotta osiot aukeavat. Uunista ottamisen jälkeen voit vielä taivuttaa niitä varovaisesti käsin, josn ne eivät ole auenneet tarpeeksi. Nosta kakun päälle.