Kinuskileipomo liinukka

Kategoria: Muut suolapalat,  Pizzat, voileivät, iltapalat Nähty 490 kertaa
 
02.05.2017
 
1 kommentti

Erityisruokavaliot: -

Intialaisvaikutteiset samosa-pasteijat


Kokeilin taas pitkästä aikaa intialaisia makuja. Nämä eivät ole aitoja samosia, vaan helpompi pasteijaversio niistä. Aidot samosat paistetaan käsittääkseni usein öljyssä, mutta minusta uunissa tulee terveellisempiä. Kaupan voitaikina sopii tähän mielestäni ihan hyvin ja joskus on minusta sallittua oikaista leivonnassakin vähän. Jos täytettä jää yli, sen voi syödä perunasalaattina.

Voitaikinalevyjä, minä käytin tähän reseptiin 5 kpl, joista tulee 10 kpl pasteijoita.
pussi pakasteherneitä
koosta riippuen 4-6 kpl kiinteitä perunoita
1/2 – 1 punasipuli
inkivääriä, minä käytin tuoretta
garam masalaa
juustokuminaa
pari ruokalusikallista maustamatonta tuorejuustoa
(suolaa)

Minä keitin perunat kuorineen ja kuorin vasta kypsänä mutta voit kuoria mainiosti ne raakanakin. Keitä perunat kypsiksi ja pilko kuutioiksi. Pilko punasipuli pieneksi hakkelukseksi. Kuori inkivääri ja raasta. Sekoita kaikki aineet. Käytä mausteita oman makusi mukaan. Lisää suolaa täytteeseen tarvittaessa. Laita noin ruokalusikallinen täytettä halkaistun voitaikinalevyn keskelle ja taita kolmioiksi. Voitele munalla. Paista 225 asteessa noin 10-15 minuuttia.