Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo HaLi

Jouluinen Puffet-kakku

8.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15302_piparijätskikakunpala_600x600.jpg

 

Pohja:
35 g voita tai margariinia
3/4 dl ruokosokeria
1 muna
1 dl perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
3/4 tl vaniljasokeria
1/2 tl kanelia
1/2 tl inkivääriä
1/2 tl pomeranssia
1 tl kardemummaa
2 rkl vispikermaa
ruokaöljyä voiteluun

Vaniljajäätelö:
3 munaa
3 dl vispikermaa
¾ dl tomusokeria
1 dl glukoosisiirappia
2 mm vaniljajauhetta

1/4  annosta piparkakkutaikinaa



Valmista piparkakkutaikina kinuskikissan ohjeen mukaan. Taikina on hyvä valmistaa etukäteen, jotta se ehtii jäähtyä jääkaapissa.

Valmista pohjat. Vatkaa voi ja ruokosokeri vaahdoksi. Lisää muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa.

Peitä uunipelti leivinpaperilla. Sivele leivinpaperiin kevyesti öljyä ympyrän muotoiselle alueelle.

Nosta päälle irtopohjavuoan (halkaisija 20 cm) reunarengas. Levitä puolet taikinasta sen sisään.

Paista 200 °C noin 8 minuuttia. Nosta reunarengas ympäriltä. Älä kumoa vaan anna pohjan jäähtyä leivinpaperin päällä. Ota toinen leivinpaperi ja kypsennä loput taikinasta sen päällä samaan tapaan. Anna pohjien jäähtyä sillä välin, kun valmistat jäätelömassan.

Erottele keltuaiset ja valkuaiset eri kulhoihin. Mittaa kolmanteen kulhoon vispikerma. Suorita vaahdotukset seuraavassa järjestyksessä; näin sinun ei tarvitse pestä vatkaimia välillä.

Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Mittaa keltuaisten joukkoon tomusokeri ja vatkaa vaaleaksi vaahdoksi. Vaahdota lopuksi vispikerma.

Sekoita kermavaahtoon vanilijajauhe ja glukoosisiirappi.

Sekoita nuolijalla käännellen kermavaahdon joukkoon keltuais- ja valkuaisvaahdot.

Leikkaa piparkakkutaikinasta paloja ja muotoile ne käsin palleroiksi. Lisää jäätelömassan joukkoon.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa myös reunojen suojaksi leivinpaperisuikaleet. Nosta toinen pohjalevyistä vuoan pohjalle. Kaada päälle jäätelömassa. Kun kaavit taikinaa vuokaan, huolehdi samalla, että sattumat leviävät mahdollisimman tasaisesti.

Nosta kanneksi toinen pohja. Anna kakun jäätyä pakastimessa seuraavaan päivään.

Irrota vuoan reunarengas ja poista leivinpaperisuikaleet ympäriltä.

Koristele ripottelemalla päälle kaakaojauheella kuvioita sabluunan avulla.

Siirrä kakkulautaselle. Tarjoile noin puolen tunnin sisällä.

Kategoriat

JäätelökakutJoulu

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15302_piparijätskikakunpala_400x400.jpgHaLiJouluinen Puffet-kakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15302_ruisleipä_400x400.jpgHaLiRuisleipä sormia sotkematta
31
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/15302_suklaapiparit1_400x400.jpgHaLiSuklaapiparit (chokladsnittar)
6

Kommentit (1)

Kinuskiemo
13.11.2015 16:50

Todella hauskan näköinen kakkupala. Profiili on houkutteleva ja kivan erilainen. Jouluaiheisilla sabluunoilla päälliseen saa haluamansa jouluaiheen. 🙂
Mitoitus 20 sentin vuokaan on varmasti monelle tervetullut. Ja varsinkin jäätelökakkuun; ei tarvitse pakastaa samaa kakkua moneen kertaan.

(Kun leivonnaisia on paljon, niin joskus osa livahtaa varkain ohi silmien. Niin kävi tällekin herkulliselle kakulle, tuli esille vasta nyt. Parempi myöhään…!)

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa