Kinuskileipomo Mari

Kategoria: Täytekakut Nähty 674 kertaa
 
04.02.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Maidoton,  Munaton,  Pähkinätön

Ton-Ton Mango-Banaani


Maidoton, munaton ja gluteiiniton

Pohja:
7 dl   Viljatuotteen vaaleaa jauhoseosta
4 dl   sokeria
0,5 tl ksantaania
0,25 tl suolaa
4 tl.   Leivinjauhetta
4 tl   vaniljasokeria
200 g margariinia sulatettuna ( hopea sunnuntai )
2 dl omenasosetta
4 dl vichyä

Voitele n. 24 cm irtopohjavuoka, ja jauhota sopivalla korppujauholla tai kookoshiutaleilla. Lämmitä uuni 175 asteeseen.

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja omenasose. Vatkaa tasaiseksi. Lisää viimeisenä vichy ja pyri saamaan kakku mahdollisimman pian uuniin. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes tikkuun tulee puhtaana ulos kakusta.
Leikkaa kakku vasta jäähtyneenä.

image

Täytteet muunsin suoraan Kinuskikissan täytteistä maidottomaksi versioksi, ja vaniljakreemijauhe on korvattu liivatteella.

Mangotäyte:
2 liivatetta
250 g säilyke mango viipaleita
2 dl Alpro Cuisine Soya
200 g Oatly tuorejuustolevitettä
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Banaanitäyte:
2 liivatetta
250 g banaania (+ hieman sitruunamehua tummumisen estämiseksi)
2 dl Alpro Cuisine Soya
100 g Oatly tuorejuustolevitettä
2 rkl sokeria
2 rkl sitruunamehua

Kostuta kakkupohjat mangosäilykkeen mehulla.
Molemmissa täytteissä vatkaa Alpro kovaksi vaahdoksi. Lisää soseutetut hedelmät, tuorejuusto ja sokeri. Lisää viimeisenä sitruunamehuun liuotetut liivatteet ohuena nauhana. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Anna hyytyä tarpeeksi jääkaapissa, vaikka seuraavaan päivään.

Itse koristelin kakun valkoisella kaulintamassalla ja väliin laitoin mansikanmakuisesta tomusokerista tehdyn kreemin. Pitsikoristeita jäi yli edellisestä projektista, joten päätyivät tämän kakun pintaan.

image