Kinuskileipomo Vehnäkumpu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kääretortut Nähty 1110 kertaa
 
03.02.2017
 
Ei kommentteja

Erityisruokavaliot: -

Runebergin kääretorttu


Muokattu reseptistä Runebergin kääretorttu (gluteeniton). Alkuperäisen ohjeen laatija maris.

Tein tämän tortun muuten kuten kinuskikissa, mutta korvasin mantelijauhon vehnäjauhoilla ja mantelirouheen piparimuruilla. Jätin myös kanelin pois ja lisäsin taikinaan puoli desiä fariinisokeria. Hyvää tuli!

Mantelinen vadelma-tuorejuustokääretorttu
(noin 12 annosta)

Pohja:
4 kananmunaa
1 dl (erikois)hienoa sokeria
1 dl mantelijauhetta
1/2 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
3/4 – 1 dl mantelirouhetta
(2-3 tippaa karvasmanteliaromia)

Täyte:
2 dl vadelmahilloa
2 dl vispikermaa (tai kuohukermaa)
1 rs (200 g) maustamatonta tuorejuustoa (myös mascarpone sopii)
1/2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Sekoita kuivat aineet keskenään. (Itse siivilöin mantelijauheen, jotta sain isoimmat ”sattumat” pois, mutta se ei ole välttämätöntä).
Lisää jauhoseos kananmuna-sokerivaahtoon parissa kolmessa erässä varovasti sekoittaen joko vatkaimen pienimmällä nopeudella tai käsin nuolijalla.
Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle mantelirouhe.
Paista 225 asteessa noin 6 minuuttia.
Ripottele leivinpaperin päälle sokeria ja kumoa kypsä pohja pohja paperille. Irrota leivinpaperi varovasti torttupohjasta ja anna pohjan hieman jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää vaahdotuksen aikana sokerit. Notkista tuorejuustoa hieman ja lisää se kermavaahtoon. Tarkista täytteen makeus ja lisää tarvittaessa sokeria. Vatkaa seos tasaiseksi.

Levitä torttupohjalle vadelmahillo ohueksi kerrokseksi ja hillon päälle kerma-tuorejuustovaahto. Jätä toiselta lyhyemmältä sivulta muutama sentti ilman täyttettä, jotta täytteet eivät pursua käärittynä tortun saumasta. Vaahtoa on reilusti, joten halutessasi voit jättää osan siitä levitettäväksi/pursotettavaksi tortun päälle.

Kääri torttu leivinpaperilla auttaen suht tiukalle rullalle lyhyemmältä  sivulta aloittaen. Jätä sauma alle.
Anna tortun tekeytyä jääkaapissa mielellään muutama tunti tai seuraavaan päivään.
Tortun voit halutessasi koristella esim. tomusokerilla, sokerikuorrutteella tai täytteestä mahdollisesti ylijääneellä kerma-tuorejuustovaahdolla. Tortun pinta on kuitenkin kaunis ilman koristelujakin.