Kinuskileipomo Vehnäkumpu

Kategoria: Helpot ja nopeat,  Juusto- ja hyydykekakut Nähty 356 kertaa
 
19.03.2017
 
2 kommenttia

Erityisruokavaliot: -


Muokattu reseptistä Tiramisukakku. Alkuperäisen ohjeen laatija Kinuskikissa.

Tein tämän kakun ”Kinuskikissan helpot suosikit” -kirjassa olleen reseptin mukaan. Ja löytyihän se resepti myös täältä 👍☺ Puolitin reseptin ainesosat ja tein kakun pieneen vuokaan (20 cm).


Pohja:

200 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
3 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
2 valkuaista
4 keltuaista
1 ¾ dl tomusokeria
500 g mascarponejuustoa
11 savoiardikeksiä

Kostuke:
1 ¼ dl vahvaa kahvia
4 tl sokeria
4 tl marsalaviiniä

Pinnalle:
kaakaojauhetta
suklaakoristeita


Hienonna kaurakeksit tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä täytteen ja keksikerroksen vahva kahvi laittamalla kahvijauhetta 1,5-kertainen määrä kuppia kohden.

Valmistele kostuke sulattamalla kahvin joukkoon sokeri. Lisää marsalaviini. Kaada kostuke laakeaan astiaan.

Vaahdota valkuaiset ja etene ripeästi seuraavaan vaiheeseen, jotta vaahto ei lässähdä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja sitten rauhallisesti sekoittaen valkuaisvaahto.

Sulata liotetut liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Sekoita täytteeseen.

Kaada puolet täytteestä vuokaan. Kostuta jokainen keksi molemmilta puolilta upottamalla se hetkeksi kostukkeeseen. Lado keksit vieri viereen täytteen päälle. Kaada vuokaan loput täytteestä.

Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.