19.3.2017
Pohja:
200 g kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia
Täyte:
3 liivatelehteä
½ dl vahvaa kahvia
2 valkuaista
4 keltuaista
1 ¾ dl tomusokeria
500 g mascarponejuustoa
11 savoiardikeksiä
Kostuke:
1 ¼ dl vahvaa kahvia
4 tl sokeria
4 tl marsalaviiniä
Pinnalle:
kaakaojauhetta
suklaakoristeita
Hienonna kaurakeksit tehosekoittimella. Sulata voi ja lisää joukkoon keksimurska. Painele seos irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Keitä täytteen ja keksikerroksen vahva kahvi laittamalla kahvijauhetta 1,5-kertainen määrä kuppia kohden.
Valmistele kostuke sulattamalla kahvin joukkoon sokeri. Lisää marsalaviini. Kaada kostuke laakeaan astiaan.
Vaahdota valkuaiset ja etene ripeästi seuraavaan vaiheeseen, jotta vaahto ei lässähdä. Vatkaa keltuaiset ja tomusokeri (vatkaimia ei tarvitse pestä välillä) vaaleaksi vaahdoksi. Lisää keltuaisvaahtoon mascarpone ja sitten rauhallisesti sekoittaen valkuaisvaahto.
Sulata liotetut liivatteet kuuman kahvin joukkoon. Sekoita täytteeseen.
Kaada puolet täytteestä vuokaan. Kostuta jokainen keksi molemmilta puolilta upottamalla se hetkeksi kostukkeeseen. Lado keksit vieri viereen täytteen päälle. Kaada vuokaan loput täytteestä.
Anna hyytyä jääkaapissa kolme tuntia. Siivilöi päälle kaakaojauhetta. Irrota vuoasta ja siirrä tarjoilulautaselle.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5551 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kaunis! 🙂