Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Vehnäkumpu

Marenkijäädykekakku

15.12.2017

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_E6156B95-D9E4-46E9-AE42-3CFBCC6C1119_600x600.jpeg

Soveltamisvinkkejä:

  • Puolukat voi korvata karpaloilla ja piparkakut muilla kekseillä (esim. digestivet tai kaurakeksit).
  • Voit käyttää myös valmiita marenkipohjia. Pohjia voi varovasti veistää vuokaan sopiviksi.
  • Jos et halua käyttää liivatteita, ne voi jättää pois.
  • Kaksi ympyrän muotoista pohjaa edellyttää kiertoilmauunia, sillä pohjat eivät mahdu paistumaan samalla uunipellillä. Ilman kiertoilmauunia joudut paistamaan pohjat kahdessa erässä tai käyttämään valmispohjia.
  • Mikäli et omista irtopohjavuokaa, voit käyttää tavallistakin vuokaa ja vuorata sen kauttaaltaan leivinpaperilla.

Kanelinen kinuski-puolukka-jäädykekakku

Marenkipohjat:
4 valkuaista
2 dl sokeria
2 tl maissitärkkelystä
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl etikkaa

Kanelikinuski:
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 ½ tl kanelia

Täyte:
3 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
4 keltuaista
½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
¼ dl vettä
150 g piparkakkuja
200 g jäisiä puolukoita
kanelikinuskia

Päälle:

kanelikinuskia
piparkakkuja
puolukoita


Valmista pohjat marenkipohjaohjeesta löytyvän selostuksen mukaan, mutta tässä ohjeessa mainituilla määrillä. Säästä keltuaiset täytteeseen! Piirrä pohjia varten leivinpaperiin vuoan (halkaisija 24 cm) sisäreunaa apuna käyttäen ympyrä. Tee samoin toiselle leivinpaperille. Käännä leivinpaperit ympäri ja levitä marenkivaahtoa ympyröiden sisään niin, että jätät leviämisvaraa noin 1 cm.

Tee kanelikinuski etukäteen jääkaappiin tai jäähdytä ainakin huoneenlämpöiseksi ennen kakun kokoamista. Mittaa kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä pari minuuttia (ei sen kauemmin!). Anna jäähtyä.

Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Leikkaa sisäreunan suojaksi leivinpaperisuikaleita tai käytä reunakalvoa. Leivinpaperin/kalvon on hyvä muodostaa hieman lisäkorkeutta vuoalle, sillä vuoka täyttyy ääriään myöten.

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vaahdota kuohukerma. Vatkaa myös keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä vaahdot. Lisää vaniljasokeri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatelehdet. Sekoita täytteeseen.

Laita vuoan pohjalle ensimmäinen marenkipohja. Säästä kymmenisen piparkakkua ja pieni määrä puolukoita kakun päälle. Murenna vuokaan puolet jäljelle jäävistä piparkakuista. Ripottele päälle puolet puolukoista. Valuta lusikan avulla vuokaan kanelikinuskia.

Levitä vuokaan puolet täytevaahdosta.

Toista sama toisen kerroksen kanssa: marenki, piparkakut, puolukat, kanelikinuski (säästä hieman kakun päälle!) ja täytevaahto. Valuta kakun pinnalle loput kanelikinuskista ja upota siihen kokonaisia piparkakkuja.

Nosta kakku pakastimeen jäätymään vähintään 6-8 tunniksi.

Ota kakku huoneenlämpöön tunti ennen tarjoilua. Ripottele pinnalle loput puolukoista.

Ainesosat

Puolukka/karpalo

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

JäätelökakutJouluJuusto- ja hyydykekakutMarenkikakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_E6156B95-D9E4-46E9-AE42-3CFBCC6C1119_400x400.jpegVehnäkumpuMarenkijäädykekakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_ECEBA1D1-4918-4DF6-89C5-299F923AB79A_400x400.jpegVehnäkumpuSinivalkoiset aleksanterinleivokset
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_4655_400x400.jpgVehnäkumpuPorkkanakakku kinuskikuorrutteella
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_4648_400x400.jpgVehnäkumpuMustaherukkajuustokakku valkosuklaasydämellä
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_2457_400x400.jpgVehnäkumpu
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22781_IMG_1898_400x400.jpgVehnäkumpuRunebergin kääretorttu

Kommentit (2)

Jennyli
Kinuskileipomo Jennyli
16.12.2017 11:49

Kiitos Kinuskiemo! ❣️ Marenkia tuli ohjeen mukaan niin paljon, että tein siitä vielä nuo pikkumarengit kakun päälle. Kakku pysyi hyvin koossa, mutta sulamisaika voisi olla pidempikin. Söin vasta tänään kakun jämät (oli ollut yön jääkaapissa) ja mielestäni se oli vasta nyt parhaimmillaan ☺️ Eli jis ei tykkää jäädykkeestä, voi syödä jäädyttämättäkin 😄

Kinuskiemo
16.12.2017 11:40

Oletpa koristellut kakun kauniisti ja tunnelmallisesti. Marengit (?) ovat näyttäviä kanelikinuskin päällä ja puolukat ja piparisauvasydämet piristävät värikkäästi kokonaisuutta. Herkullinen ja näyttävä kakku! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa