Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Ilona

Vadelma-valkosuklaakakku

12.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161111_181511_600x600.jpg

IMG_20161111_132907
Vadelma-valkosuklaakakku

Tee mirrorglaze (peilikirkas) kuorrutus. Voit jakaa kuorrutus ja värjää erivärisiksi!
Mirroglaze ohjeet:

http://www.kinuskikissa.fi/leipomot/facebook-ilonataavitsainen/mirrorglaze-kuorrutus-peilikuorrutus/

Gluteeniton pohja:

  • 120 g voita
  • 2,5  dl sokeria
  • 1,35 dl maissitärkkelystä
  • 1,35 dl gluteenitonta kakkujauhoa
  • 1.5 tl leivinjauhoa
  • 3 munaa
  • 50-100 g vattua

Tästä ohjeesta tulee kahdelle kakulle pohja. Jos et halua gluteenitonta pohja, laita tavallista jauhoa 2,7 dl

1. Laita uuni kuumenemaan 165 C ja voitele vuoka.
2. Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi.
3. Lisää munat yksitellen ja sekoita hyvin jokaisen lisäyksen jälkeen.
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon sekoittaen samalla. Lisää sitten vattuja. Älä sekoita enää paljon. Vattuja voit tökkiä suoraan taikinaan kun kaadat sen vuokaan.
5. Kaada  vuokaan,  paista 45 minuuttia.
6. Kumoa valmis pohja hieman jäähtyneen.
7. Leikkaa pohja kahteen osaan

Valkosuklaa täyte:

  • 3 dl kermaa
  • 100-150 g valkosuklaa
  • 1 pkt (sitruuna)tuorejuustoa
  1. Sulata mikrossa valkosuklaata ja vatkaa sen huoneenlämpöiseen tuorejuuston kanssa.
  2. Vatkaa kerma mutta ei ihan kovaksi.
  3. Sekoita varovaisesti kermavaahtoa  suklaa- tuorejuusto seokseen.

Tässä vaiheessa ota pienempi vuoka, laitaa reunalle muovikalvo tai leivinpaperi (  jos silikonivuoka ei tarvitse sitten) ja leikkaa sopiva pala kakkupohjasta.  Asettele pohja ja laita päälle valkosuklaa täyte, siloita pinta ja laita pakastimeen minimi kahdeksi tunniksi! Saa olla pidemmään aikaa jos tarvitsee!Sitten vasta aloitat valmistamaan vadelma täyte.

Vadelma täyte:

  • 8 liivatelehteä
  • 4 dl vadelmia
  • 5 rkl tomusokeria
  • 4 dl kuohu- tai vispikerma
  • 250 g  (sitruuna)rahkaa
  • 200 g (sitruuna)tuorejuustoa
  • 1 pieni sitruunaa

Jos haluat laittaa sokeri maun mukaan.

  1. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
  2. Soseuta vadelmat ja tomusokeri sauvasekoittimella.
  3. Vaahdota kerma, mausta sokerilla.
  4. Sekoita hyvin rahka ja tuorejuusto, ja lisää sinne vadelmia.
  5. Lisää kermavaahdon rahka seos ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Kiehauta ½ dl sitruunamehua. Purista liivatteista vesi pois ja liuota liivatteet kuuman veden joukkoon. Anna jäähtyä hetken ajan.
  7. Kaada hieman jäähtynyt liivateseos täytteen joukkoon samalla sekoittaen.

Kakun kasaaminen:

Ensinmäinen vaihtoehto on:

  1. Ota pakastimelta pienimpi kakku ja irrota sen.
  2. Ota isompi vuoka, laita reunalle muovikalvo jos tarvitset.
  3. Asettele pienempi kakku keskelle.
  4. Kaada vadelmätäyte päälle.
  5. Siloita hyvin pinta. Minulla on silikonivuoka , täytän sen ja sitten käännän vuoka ylösalaisin silikoonimaton päälle.
  6. Nyt pakastimeen yöksi tai minimi 5-6tuntia.

Toinen vaihtoehto on:

  1. Sama
  2. Sama
  3. Laita koko vadelma täyte ensiksi.
  4. Sitten ota pienempi kakku ja upota se  varovaisesti vadelma täytteen. Älä paina kovasti!
  5. Siloita vähän vadelmatäyte.
  6. Nyt pakastimeen yöksi tai minimi 5-6tuntia.

Sitten ota kakku ja kuorruta sen miten haluat! Muista että kakku pitäs olla ihan jäässä!!!

Ja se on valmis! Yritin laitta mahdollisimman tarkat ohjeet! 🙂

Tässä on jotain esimerkkit Youtubessa:
https://www.youtube.com/watch?v=PVUpRc59FwM

Lähdeet on erilaisia ja muokattu omalla tavalla!

Ainesosat

Sitruuna/appelsiini/limeSuklaaVadelma

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

ÄitienpäiväItsenäisyyspäiväJälkiruoatJouluJuusto- ja hyydykekakutKakunkuorrutteetSyntymäpäivätTäytteetTeemajuhlatVappuYlioppilasjuhlatYstävänpäivä

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161113_165423_400x400.jpgIlonaRed Velvet kakku vol.2
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161111_181511_400x400.jpgIlonaVadelma-valkosuklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161105_104049_400x400.jpgIlonaMirrorglaze kuorrutus ( peilikuorrutus)
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161104_183034-1_400x400.jpgIlonaHyytelösuklaapalloja
2

Kommentit (4)

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
13.11.2016 12:06

Kiitos paljon!!!:-)

Kinuskiemo
13.11.2016 11:54

Onpa kauniit kerrokset! Kakku näyttää raikkaalta ja herkulliselta. Kiitos tarkoista ja seikkaperäisistä ohjeista. Onneksi olkoon ensimmäisestä omasta reseptistä! 🙂

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
13.11.2016 10:09

Kiitos nalamuru! 🙂 Mun ensimmäinen ohje , itse asia! Ohje kasattu monesta ohjeesta ja kokeiluista! Ja nyt viihdoin sain toimia….ja laitoin muistiin edes kerran! 😀

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
13.11.2016 08:41

Voi miten kaunis kakku. Tuo pala näyttää kyllä todella herkulliselta lautasella 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa