Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Ilona

Red Velvet kakku vol.2

15.11.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161113_165423_600x600.jpg

Ainekset:

Pohja:

  • 100 g voita
  • 75 g kasviöljyjä
  • 3 dl sokeria
  • 3 kananmunaa
  • 6 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl sooda
  • 2 1/2 dl jugurttia (maitoa, piimää)
  • 2 1/2 rkl etikkaa
  • 2 tl punaista väriainetta (red red)

IMG_20161112_143939

Vatkaa voi ja sokeri keskenään.
Lisää joukkoon kananmunat yksitellen, voimakkaasti vatkaten.
IMG_20161112_144455

Lisää väriaine ja kasviöljy.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisäile ne jugurttin  kanssa vuorotellen seokseen.
Lisää lopuksi etikka. Voitele 20 cm kakkuvuokaa ja laita pohjalle leivinpaperi. Silikonivuoka ei tarvitse voitelun 🙂
IMG_20161112_144934

Kaada massa vuokaan ja paista 175 asteessa noin 30-35 min tai kunnes cocktiltikkuun ei jää pohjan keskeltä märkää taikinaa kiinni.
IMG_20161112_155058

Anna pohjien jäähtyä. Leikkaa kahden – kolmen osan
Laita pakastimen ( joka osaa erikseen).

Tuorejuusto – valkosuklaa täyte:

  • 6 dl kerma
  • 2 pkt tuorejuustoa
  • 200 g valkosuklaa
  • 3 liivatelehtia
  • 1 sitruuna

Liota liivatelehtia kylmässä vedessä.
Sulata suklaata puoliteholla mikrossa. Sekoita joka 20 sek.
Lämmitä tuorejuusto mikrossa 10-20 sekuntia.
Yhdistää tuorejuusto ja suklata, vatkaa seos.
Vaahdota kerma puolikovaksi.
Sulata liivate ja lisää suklaaseoksen, jatkaa vatkamista  vähän aika.
Yhdistää kerma ja suklaaseos.

Kakku kokoaminen:
Ota yksi pohjapala , leikkaa reunat 1 -1,5 senttia ja astelee keskelle vuokaan.
Kaataa kerma-suklaseos päälle. Aseta toinen pohjapala (muista reunat). Kaataa loppu seos päälle ja silota pinta hyvin.
Sitten pakastimeen (5 tuntia ) yöksi.

IMG_20161112_185241

 Minä käytän silikonimatto ja silikonvuoka.

Kakku sulaa jopa 5 tuntia, jos tarvitset heti aamulla, laitaa kakku sulamaan jo yöksi jääkappin.Tähän kakkuun haluaisin kokelilla sametti (Velluto) suihketta. Pinta näytti hyvältä. )))

HUOM! Voit tehdä ihan normaalilla tavalla hyydyke( juusto)kakku ( ei pakasta).
Mirrorglaze ( peilikiille) kuorrutus ja sametti pinta kuitenkin onnistuu vaan jäisella pinnalla 😉

IMG_20161113_155210

ENJOY!!!

P.S Sori jos on kirjoitusvirheitä reseptissa, kun suomi on minun toinen kieli!
Saa korjata ja antaa vinkkiä :)))

Ilona

Ainesosat

Suklaa

Kategoriat

Juusto- ja hyydykekakutKakunkuorrutteet

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161113_165423_400x400.jpgIlonaRed Velvet kakku vol.2
8
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161111_181511_400x400.jpgIlonaVadelma-valkosuklaakakku
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161105_104049_400x400.jpgIlonaMirrorglaze kuorrutus ( peilikuorrutus)
5
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/23327_IMG_20161104_183034-1_400x400.jpgIlonaHyytelösuklaapalloja
2

Kommentit (8)

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
18.11.2016 09:06

Voi kiitos! 🙂

Irzu
Kinuskileipomo Irzu
18.11.2016 08:41

Niin kaunis! 🙂

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
16.11.2016 20:39

Kiitos paljon soja!!! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
16.11.2016 19:13

Herranen aika miten kaunis! ja varmasti herkullinen!

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
16.11.2016 06:21

Voi kiitos Kinuskiemo! Minä joten niin ihastuin siihen minun sydänvuokan:))) sitä tulee niin ihania kakkuja ;)))

Kinuskiemo
16.11.2016 00:31

Tälle kakulle menettää sydämensä, vaikka ei kakkua maistaisikaan! Upea! 🙂

Ilona
Kinuskileipomo Ilona
15.11.2016 17:48

Hei maris, kiitos paljon!!!! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
15.11.2016 16:47

Aivan täydellisen näköinen kakku niin päältä kuin sisältäkin! Kyllä maistuisi palanen tätä herkkua, kiitos. 🙂
Hauska ja hyvä koristeluidea nuo ylijääneestä kakkupohjasta valmistetut cakepopsit.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa