Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Hanna

Valkosuklaamuffinssit

24.8.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160824_1421012_600x600.jpg

Taikina oli Kinuskikissan Minttusuklaamuffinssit-ohjeella valmistettu. Vehnäjauhot vaihdoin Semperin Fin Mix-jauhoseokseen ja suklaarouheen vaihdoin valkosuklaarouheseen.

11 kappaletta (isoja)

Taikina:
75 g Valio voita
1 ¾ dl sokeria
2 munaa
2 dl Semper Fin Mix/ (tai vehnäjauho)
1 ¼ dl kaakaojauhetta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
1 ½ dl kädenlämpöistä maitoa
60 g valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Sekoita hitaalla teholla vatkaten voivaahtoon ensin reilusti jauhoseosta ja tämän jälkeen vuorotellen pienissä erissä loput jauhoseoksesta ja kädenlämpöinen maito. Lisää lopuksi suklaarouhe.

Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 C, n. 18 min.

Täyte:
2,5 dl kermaa
250 g mascarponejuustoa
145 g sulatettua valkosuklaata
puolikkaan vaniljatangon siemenet
1 rkl vaniljakreemijauhetta

Vaahdota kerma ja siihen lisää mascarponejuusto. Sulata suklaa ja lisää vaniljatangon siemenet sulaan suklaaseen. Lisää mascarponevaahtoon sulatettu suklaa ja vaniljakreemijauhe. Vatkaa vielä hyvin aineet sekaisin.

Pursota täytettä reilusti muffinssien päälle.

Ainesosat

Suklaa

Erityisruokavaliot

Gluteeniton

Kategoriat

Muffinssit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20161113_18070822_400x400.jpgHannaItalialainen Tiramisu (gluteeniton)
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160921_1229432_400x400.jpgHannaSitruunainen Ricottakakku (luontaisesti gluteeniton!)
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160825_114132-1_400x400.jpgHannaKermainen kantarellipiirakka
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160824_1421012_400x400.jpgHannaValkosuklaamuffinssit
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160723_1057562_400x400.jpgHannaKesäinen käätetorttu
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/22804_20160724_1646502_400x400.jpgHannaBrita-leivos
2

Kommentit (4)

Fiilistely
23.4.2017 21:02

Hei! Tietämättömyyttäni kyselen, että miksi kädenlämpöinen maito?

Kinuskiemo
26.8.2016 13:18

Kiitos Hanna! 🙂 Tekevälle ymmärrettävästi sattuu! 🙂

Hanna
Kinuskileipomo Hanna
26.8.2016 07:29

Mä kans aina mokaan 😀 Olen sen verran impulsiivinen; kun inspiraatio iskee, niin sitten vaan täytyy toteuttaa. Siinä ei sitten ole mukamas aikaa katsella miten muut ovat tehneet.

Kiitos vinkistä, korjaan tekstin tämän päivän aikana! 🙂

Kinuskiemo
25.8.2016 20:03

Soma muffinssi kauniissa vuoassa on näyttävä tarjottava. Muhkea pursotus kruunaa herkun. 🙂

PS.
Pieni huomautus reseptistä. Leipomon reseptissä pitäisi ainesluettelo olla näkyvissä tarkkoine määrineen ja valmistusohjeineen. Näin se, joka haluaa leipoa kyseisen leivonnaisen, pystyy kirjoittaa aineet siitä suoraan kauppalistaansa. Esim. tässä tapauksessa joutuisi ensin etsimään esiin Minttusuklaamuffinssin taikinan aineet ja valmistusohjeet, ennenkuin voi tehdä päätöksen leipomisesta.
Jos taikinaohjeen lisääminen tähän reseptiin ei enää onnistu, niin tämä toive sitten vastaisen varalle. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa