Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Ellu&Emma

Tyrni-porkkanahyydykekakku

26.5.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20831_tyrniporkkana2_600x600.jpg



tyrniporkkana1

Pohja:

250 g maapähkinöitä (paahdettuja)
25 g voita
35 g tummaa suklaata (70%)

Tyrnimousse:

1,5 dl kuohukermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2,5 liivatelehteä
130 g valkosuklaata
1 dl tyrnimehua + tilkka liivatteelle

Porkkanamousse:
2 dl kuohukermaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl porkkanamehua + tilkka liivatteelle
1 iso porkkana (120g)
1 dl ruokosokeria
5 liivatelehteä

Tyrnikiille:
1,5 dl tyrnimehua
1,5 dl vettä
2,5 rkl sokeria
3 liivatelehteä

Ohje:

Valmista pohja. Hienonna maapähkinät tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Sulata voi ja suklaa mikrossa. Lisää voi-suklaaseos maapähkinärouheeseen. Sekoita. Painele maapähkinä-suklaaseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Kuori ja pilko porkkana. Lämmitä kattilassa puolet (2dl) porkkanamehusta. Lisää sokeri ja porkkanat. Keitä kunnes porkkanat ovat pehmenneet.
Porkkanoiden keittyessä valmista tyrnimousse.

Tyrnimoussen valmistus: Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto. Sulata valkosuklaa mikrossa. Sekoita valkosuklaa kerma-tuorejuustoseokseen. Kiehauta pieni määrä tyrnimehua kattilassa. Purista liika vesi liivatelehdistä ja lisää liivatteet kuumaan mehuun hyvin sekoittaen. Kaada ohuena nauhana koko ajan vatkaten liivateliemi tuorejuustomassaan. Lisää lopuksi tyrnimehu sekoittaen. Kaada tasaisesti vuokaan pohjan päälle. Laita jääkaappiin hyytymään.

Porkkanamoussen valmistus: Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta pehmenneet porkkanat sileäksi. Vatkaa kerma kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, porkkanasose ja loppu porkkanamehu (2dl). Kiehauta pieni määrä porkkanamehua kattilassa ja lisää liivatteet. Kaada liivateliemi ohuena nauhana tuorejuustomassaan koko ajan sekoittaen. Kaada seos hyytyneen tyrnimoussen päälle. Laita jääkaappiin hyytymään noin kahdeksi tunniksi.

Valmista tyrnikiille. Laita liivatelehdet likoamaan. Sekoita mehu, vesi ja sokeri. Voit tehdä seoksesta kirpeämpää lisäämällä mehun määrää. Maistele! Kiehauta pieni määrä tyrnimehua ja lisää liivatelehdet. Lisää liivatelehtiseos liemeen. Kaada tasaisesti kakun päälle ja anna jähmettyä vähintään neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Koristele kakku mielesi mukaan esimerkiksi keäisillä mansikoilla, tyrnimarjoilla ja valkosuklaalla.

Erityisruokavaliot

GluteenitonMunaton

Kategoriat

ÄitienpäiväJäätelökakutJuusto- ja hyydykekakutKesäKevätMuut juhlapöydän kakutSyntymäpäivätYlioppilasjuhlat

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/20831_tyrniporkkana2_400x400.jpgEllu&EmmaTyrni-porkkanahyydykekakku
4

Kommentit (4)

ElinaEmma
Kinuskileipomo ElinaEmma
26.5.2015 21:51

Kiitos kommenteista! 🙂

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
26.5.2015 18:48

Näyttävällä kakulla olette leipomon avanneet! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
26.5.2015 13:30

todella upea!

mariah
Kinuskileipomo mariah
26.5.2015 10:54

Todella kaunis kakku 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa