Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo eliiska

Kirsikka-vaniljakääretorttu

31.1.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21191_kirsikka-vaniljatorttu_1_600x600.jpg

Pohjataikina (sama kuin Kinuskikissan Rakkausrulla)

  • 3/4 dl vehnäjauhoja
  • 3/4 tl leivinjauhetta
  • 50 g voita
  • 3 kananmunaa
  • 1 1/4 dl sokeria

Kuviotaikina

  • 1 valkuainen
  • 1/2 dl sokeria
  • 1/2 dl vehnäjauhoja
  • 25 g voita
  • Kun taikina on jaettu kolmeen osaan
    1. Kirsikat:
      • 1 rkl vehnäjauhoja
      • n. 25 g säilykekirsikoita soseutettuna (esim. Stollenwerk kivettömät hapankirsikat)
      • punaista pastaväriä, jos haluaa punertavamman sävyn
    2. Ääriviivat: 1 rkl kaakaojauhetta
    3. Lehdet: 1 rkl matchateejauhetta  (ehkä hieman allekin rkl)

Kuviotaikinan voi tehdä myös suoraan Kinuskikissan reseptillä ja käyttää pastavärejä värjäämisessä.

Kirsikkatäyte

  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • n. 200 g säilykekirsikoita soseena
  • n. 1/2 dl vaniljakreemijauhetta
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl sokeria (tai oman maun mukaan)

Vaniljatäyte

  • 50 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl vispikermaa
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 1 tl vaniljauutetta
  • 1/4 dl vaniljakreemijauhetta

Tee ensimmäisenä kuviotaikinat: Sekoita valkuainen, sokeri ja vehnäjauhot keskenään. Lisää pehmennyt voi joukkoon ja jaa taikina kolmeen osaan.

Lisää ensimmäiseen osaan 1rkl vehnäjauhoja ja noin 25g säilykekirsikoita soseutettuna. Jos haluat punertavamman sävyn, lisää hieman punaista pastaväriä taikinaan.

Sekoita toiseen kuviotaikinaan 1rkl kaakaojauhetta ja kolmanteen noin 1 rkl matchateejauhetta.

Pursota kuviot leivinpaperille ja laita pelti pakastimeen.

Valmista täyteet: Täytteet voi tehdä kokonaan erillään tai jakaa vaahdotettu kerma ja pehmitetty tuorejuusto kahteen osaan.

Vaniljatäyte: Vaahdota kerma ja yhdistä joukkoon pehmitetty tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, -uute ja -kreemijauhe seokseen. Laita täyte pursotuspussiin ja odottamaan jääkaappiin.

Kirsikkatäyte: Vaahdota kerma ja yhdistä joukkoon pehmitetty tuorejuusto. Lisää vaniljasokeri, soseutetut kirsikat, vaniljakreemijauhe ja sokeri. Laita jääkaappiin odottamaan.

Valmista pohjataikina rakkausrullan ohjeiden mukaisesti (tai oikaise vaahdottamalla kananmunat sokerin kanssa ilman jaottelua valkuaisiin ja keltuaisiin).

Paista 200 asteessa noin 7 minuuttia. Kumoa pohja toiselle leivinpaperille ja irrota leivinpaperi varovasti kuviopinnalta. Kumoa pohja kuviopuoli alaspäin sokeroidulle leivinpaperille ja anna jäähtyä.

Pursota vaniljatäyte raidoiksi pohjalle ja levitä kirsikkatäyte pohjalle. Rullaa varovasti leivinpaperin avulla.

kirsikka-vaniljatorttu_2

Kategoriat

Kääretortut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21191_Pokepallo_mansikka_suklaa_400x400.jpgeliiskaPokepallokakku
1
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21191_kirsikka-vaniljatorttu_1_400x400.jpgeliiskaKirsikka-vaniljakääretorttu
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21191_WP_20160123_15_30_02_Pro_400x400.jpgeliiskaTassuteltu kinuski-puolukkakääretorttu
7
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/21191_WP_20150719_002_mod_400x400.jpgeliiskaMaidoton kuningatar-kookosjäätelö
1

Kommentit (7)

UgolinonSeikkailut
Kinuskileipomo UgolinonSeikkailut
2.2.2016 13:02

Onpas hieno 🙂 Kirsikka leivoksia näkee harvoin! Olisipa vaan aikaa niin leivoisin itsekin kuviorullan 🙁

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
1.2.2016 21:14

Hieno! Todella tyylikäs toteutus, ja kirsikkatäyte on varmasti herkullinen.

Piperrys
Kinuskileipomo Piperrys
1.2.2016 14:55

Syötävän suloinen 🙂

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
1.2.2016 09:16

Kaunis torttu ja tuo kirsikkatäyte kuulostaa mukavalta vaihtelulta. Minäkin tein ilman munien erottelua ja hyvin onnistui.

eliiska
Kinuskileipomo eliiska
1.2.2016 07:49

Kokeilin eilen ilman munien erottelua ja ihan hyvin vaikutti onnistuvan.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
1.2.2016 06:25

Aivan ihana kirsikkatorttu! 🙂
Mikä loistava keksintö,että kuvio tortun päällä kertoo sisällä olevan herkun.
Tarkistan siis että sinulla homma onnistui vaikket erotellut munia? Itse kun eilen tekniikkaa kokeilin,niin pohdin nimittäin tuota samaa että uskaltaisiko oikoa tuossa kohdassa. Seuraavalla kerralla taidan kokeilla minäkin. 🙂

Kinuskiemo
31.1.2016 23:26

Upea ja näyttävä kuviointi rullassa. Marjat viestittävät samalla sisällöstä. Täytteessä kirsikka- ja vaniljatäyte täydentävät maukkaasti toisiaan. Kuulostaa herkulliselta. 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa