Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
undefinedKinuskileipomo Canelia

Päärynätarhurin kääretorttu

26.4.2015

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/7878_päärynätarhurin-kääretorttu-tempaus_600x600.jpg

Taikina:

4 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia

Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Kääntele taikina varoen tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.

Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paiston aikana käytetty paperi varovasti. Kääri torttu rullalle ja jätä jäähtymään.

Paistetut päärynät:

2 isohkoa päärynää (yht. noin 500 g)
1 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia

Mascarponevaahto:

2 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria

Kuori päärynät ja leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla, lisää päärynäkuutiot ja ripottele niiden päälle fariinisokeri. Paista muutamia minuutteja, kunnes päärynät pehmenevät sopivasti. Mausta kanelilla ja jätä jäähtymään.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon jäähtyneet päärynät.

Avaa jäähtynyt kääretorttu levyksi, levitä täyte sen päälle ja kääri uudestaan rullalle. Nosta jääkaappiin ja anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.

[myllynparas]

Ainesosat

Hedelmä

Kategoriat

KääretortutYhteistyöreseptit

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/7878_funfetti-cookies_400x400.jpgCaneliaKauraisat funfetti-keksit
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/7878_päärynätarhurin-kääretorttu-tempaus_400x400.jpgCaneliaPäärynätarhurin kääretorttu
7

Kommentit (7)

Aamuriemu
Kinuskileipomo Aamuriemu
10.5.2015 21:48

Tosi näyttävä kuva :). Söin juuri pari viikkoa sitten ihanan mehukkaita päärynöitä ja ajattelin, että olisipa ihana leipoa jotain herkullista päärynästä.

Canelia
Kinuskileipomo Canelia
8.5.2015 21:42

Jee, kiva kuulla! Toivottavasti maistui vieraille myös! 🙂

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
7.5.2015 20:27

Leivoin kääretortun äsken ja se on nyt jääkaapissa odottamassa huomisia vieraita. Leikkasin tortun päät ja haukkasin ne itse tässä maistiaisiksi, ja oli hirmu hyvää! Tämä resepti tulee varmasi satokaudella kovaan käyttöön 😀

Canelia
Kinuskileipomo Canelia
27.4.2015 22:19

Bambuhai, sama heikkous myös täällä. 🙂 Palaathan sitten viikonlopun jälkeen kertomaan, mitä tykkäsit lopputuloksesta?

Bambuhai
Kinuskileipomo Bambuhai
27.4.2015 11:29

Oi, tätä täytyy kyllä kokeilla viikonloppuna. Mascarpone on suuri heikkouteni ja päärynä ja kaneli on ihana yhdistelmä.

Canelia
Kinuskileipomo Canelia
27.4.2015 09:31

Kiitos, nalamuru! Itse tykästyin kovasti tuohon paistetun päärynän ja mascarponevaahdon yhdistelmään, sitä piti maistella kerran jos toisenkin ennen tortun täyttämistä. 🙂 Kääretortut ovatkin siitä kivoja leivonnaisia, että ne muuntuvat niin helposti moneksi. Tämän reseptikokeilun myötä pyörii taas päässä tuhat ja yksi ideaa, joita pitäisi päästä testaamaan…

nalamuru
Kinuskileipomo nalamuru
27.4.2015 08:10

Kaunis kuva herkullisista kääretorttu paloista. Tämä ohje menee kyllä joskus kokeiluun on kivan erilainen torttu.

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa