26.4.2015
Taikina:
4 munaa
1 dl fariinisokeria
1 dl Myllyn Paras Kaurahiutaleita
3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1/2 tl kanelia
Vatkaa munat ja fariinisokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Yhdistä kaikki kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahdon joukkoon. Kääntele taikina varoen tasaiseksi ja levitä leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia.
Ripottele puhtaalle leivinpaperille sokeria ja kumoa kypsä pohja sen päälle. Irrota paiston aikana käytetty paperi varovasti. Kääri torttu rullalle ja jätä jäähtymään.
Paistetut päärynät:
2 isohkoa päärynää (yht. noin 500 g)
1 rkl voita
2 rkl fariinisokeria
2 tl kanelia
Mascarponevaahto:
2 dl vispikermaa
125 g mascarponejuustoa
1 rkl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
Kuori päärynät ja leikkaa pienehköiksi kuutioiksi. Sulata voi pannulla, lisää päärynäkuutiot ja ripottele niiden päälle fariinisokeri. Paista muutamia minuutteja, kunnes päärynät pehmenevät sopivasti. Mausta kanelilla ja jätä jäähtymään.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mascarpone ja sokerit ja sekoita tasaiseksi. Kääntele lopuksi joukkoon jäähtyneet päärynät.
Avaa jäähtynyt kääretorttu levyksi, levitä täyte sen päälle ja kääri uudestaan rullalle. Nosta jääkaappiin ja anna maustua muutamia tunteja tai yön yli.
[myllynparas]
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5560 tähteä
Maailman paras mutakakku
2766 tähteä
Mokkapalat
2517 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Tosi näyttävä kuva :). Söin juuri pari viikkoa sitten ihanan mehukkaita päärynöitä ja ajattelin, että olisipa ihana leipoa jotain herkullista päärynästä.