Kinuskileipomo Pavun paistokset

Kategoria: Kinuskikissan 10-vuotistempaus,  Leivokset,  Makeat piirakat Nähty 302 kertaa
 
08.01.2018
 
4 kommenttia

Kinuskikissat eli kinuski-browniet


Tämä resepti on täydellinen kaikille kinuskin, kissojen ja kinuskikissojen faneille! Ja tietysti suklaan, kun brownieista puhutaan.

Onnistuin kehittelemään yhden elämäni herkullisimmista resepteistä Kinuskikissan kymmenvuotistempausta varten. Mikä sattuma! Tämän reseptin testaamista ette taatusti kadu. Huippuherkullisen, makean kinuskin ja täyteläisen suklaan liitto muodostavat herkkuakin herkummat, suorastaan suussasulavat kinuskibrowniet, jotka 10-vuotiaan Kinuskikissan kunniaksi saavat kissan muodon. Mauhtavaa! 🙂

Kokeilin reseptin yhteydessä ihan uudenlaista tapaa valmistaa kinuskia. Tapa on kuulemma Australiasta lähtöisin, ja lopputuloksena on leikattava, uunissa sopivasti brownietaikinan väliin jähmettyvä ihana kinuskikerros. Ja mikä parasta, resepti on helppo, onnistuu joka kerta eikä vaadi lämpötilamittaria.
Brownieiden on tarkoitus jäädä uunista otettaessa hieman taikinaisiksi, jolloin ne jäähdyttyään ja yön yli jääkaapissa mehevöidyttyään jähmettyvät, mutta jäävät herkullisen kosteiksi ja suussasulavan suklaisiksi.

Onnea kymmenenvuotiaalle Kinuskikissalle! Njam! 🙂

Kinuski:
1prk kondensoitua maitoa (HUOM! Ei karamellisoitua!)
50g voita
½tl suolaa

Brownie:
200g tummaa suklaata
200g voita
1½ fariinisokeria
½ sokeria
1tl vaniljasokeria
1/4tl suolaa
3 kananmunaa
1dl vehnäjauhoja
½dl tummaa kaakaojauhetta

(Koristeluun pari palaa valkosuklaata)

1. Valmista ensin kinuski. Mittaa kinuskin ainekset kattilaan ja anna seoksen poreilla miedolla lämmöllä, jatkuvasti kattilan pohjaa myöten rauhallisesti sekoitellen noin 5 min tai kunnes seos hieman paksuuntuu ja on väriltään vaaleanruskeaa. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä noin 5 min.

2. Valmista seuraavaksi brownietaikina. Sulata mikrossa suklaa ja voi. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää siihen sokerit, suola ja kananmuna.
3. Sekoita keskenään vehnäjauhot ja kaakaojauhe ja lisää ne brownietaikinaan. Sekoita taikina tasaiseksi.

4. Kaada brownietaikinasta 3/4 leivinpaperoituun, n. 30x30cm kokoiseen vuokaan. Levittele tasaisesti taikinan päälle kinuskitäyte, ja sen päälle kaada loput brownietaikinasta niin, että osa kinuskista jää browniekerrosten väliin. Halutessasi voit vielä veitsellä kinuski- ja browniemassoja hieman sekoitellen luoda brownien pinnalle marmorikuvioita.
5. Paista 175 asteessa n. 25 minuuttia. Anna jäähtyä ja siirrä esimerkiksi jääkaappiin yön yli. Seuraavana päivänä leikkaa kinuskibrowniesta kissamuotilla kinuskikissoja ja koristele ne sulatetulla valkosuklaalla. Halutessasi voit leikata kinuskibrowniet myös pieniksi, n. 4x4cm kokoisiksi neliöiksi tai muuhun haluamaasi muotoon!