Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo atun leipomo

Ystävänpäivän suklaakakku

15.2.2016

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16976_kakku1_600x600.jpg

Pohja:

125 g       voita
50 g         tummaa suklaata sulatettuna
1 dl          rypsiöljyä
2 dl          vettä
1,5 dl       ranskankermaa (tai piimää)
3              munaa
1,5 dl       sokeria
1,5 dl       fariinisokeria
4,75 dl     vehnäjauhoja
1 dl          tummaa kaakaojauhetta
1,5 tl        leivinjauhetta
1 tl           soodaa
0,5 tl        suolaa
1 rkl         vaniljasokeria

Täyte:

4 dl          kuohukermaa
250 g       mascarpone-juustoa
½ dl         sokeria
2 tl           vaniljasokeria
n. 300 g   suomalaisia vadelmia

Kinuskikastike:

1 ½ dl      kuohukermaa
1 dl          fariinisokeria

Kuorrute:

5 dl          vispikermaa
1-2 rkl      vaniljakreemijauhetta
sokeria maun mukaan
punaista elintarvikeväriä

Työ:

Valmista pohja. Sulata voi ja suklaa vesihauteessa. Sekoita joukkoon öljy, vesi, ranskankerma, sokerit sekä munat yksitellen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää joukkoon. Sekoita nopeasti tasaiseksi taikinaksi, mutta älä vaivaa, jottei taikina sitkisty. Kaada taikina voideltuun n. 20-22 cm irtopohjavuokaan paista 170 °C noin 55 minuuttia tai kunnes tikkuun ei jää kokeiltaessa taikinaa. Laita vuoan päälle folio paistamisen loppupuolella, jos pinta tummuu liikaa. Anna jäähtyä.

Valmista täytteet pohjan jäähtyessä. Mittaa kuohukerma ja fariinisokeri kattilaan, keitä seosta muutama minuutti koko ajan sekoittaen, ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon mascarpone-juusto ja sokeri. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on riittävän jämäkkää. Sekoita vadelmat varovasti täytteen joukkoon nuolijalla tai puuhaarukalla niin, että vadelmat säilyvät mahdollisimman ehjinä.

Kaada jäähtynyt kinuskikastike mascarponeseokseen ja sekoita hieman. Älä kuitenkaan sekoita niitä liikaa, vaan jätä kinuski ”raidoiksi” mascarponeseokseen.

Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan ja nosta alimmainen osa pohjasta varovasti takaisin irtopohjavuokaan, kostuta esim. maidolla. Levitä puolet mascarponeseoksesta pohjan päälle ja nosta keskimmäinen kerros pohjaa täytteen päälle. Kostuta keskimmäinen kerros ja levitä loput täytteestä sen päälle. Nosta päälimmäinen kerros täytteen päälle ja kostuta se. Anna vetäytyä yön yli jääkaapissa joko kakkuvun alla tai kelmuun käärittynä, jotta kakku ei kuivu. Kakun päälle kannattaa laittaa esim. lautanen painoksi.

Vatkaa kuorrutteen kerma, lisää sokeri vatkauksen alkuvaiheessa ja vaniljakreemijauhe vähitellen vatkauksen edetessä. Varo vatkaamasta liikaa, jottei vaahdosta tule liian tönkköä pursotettavaksi. Lusikoi vaahto pursotinpussiin tai pakastuspussiin ja kuorruta kakku haluamallasi tavalla. Itse käytin tähtityllaa ja tein sillä kakun päälle yksinkertaisia ”ruusukkeita”. Reunoille levitin kermaa palettiveitsellä. Lopuksi koristelin kakun strösseleillä.

Kategoriat

Täytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16976_20160228_134122_400x400.jpgatun leipomoVadelma-juustokakkubrownie
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16976_kakku1_400x400.jpgatun leipomoYstävänpäivän suklaakakku
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16976_?post_type=kinuski_post&p=50765_400x400.atun leipomoTaatelikakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16976_?post_type=kinuski_post&p=50765_400x400.atun leipomoSuklaakakku
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16976_nanaimopala_400x400.jpgatun leipomoNanaimo-palat
5

Kommentit (3)

Kinuskiemo
17.2.2016 12:13

Kakkusi on kaunis kuin koru. Ystävänpäivän täysosuma tarjoilupöydässä. Muhkea vaaleanpunainen pursotus kivoin värikkäin strösselein koristeltuna viimeistelee herkullisen kakun. Nam! 🙂

maris
Kinuskileipomo maris
15.2.2016 22:41

Tämähän on suorastaan syötävän suloinen! 😉 Ja kiva piristysruiske kakussa nuo värilliset strösselit.

mari-johanna
Kinuskileipomo mari-johanna
15.2.2016 06:53

Useinmiten ne kakku jutut muuttuvat matkan varrella aina vähän. Se on sitä taiteellista luomis työtä… Hih! Mutta ihanan kakun olet saanut aikaiseksi ja varmasti se maistui hyvälle ystävien kera! 🙂

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa