Kinuskikissa Blogi  Reseptit VerkkokauppaYhteisöVideot Haku Kirjaudu
Kinuskikissa
 
Kinuskileipomo Rusettikeittiö

Jouluinen suklaakakku

25.12.2013

Kyseessä on lukijan resepti. Kinuskikissa ei voi ottaa kunniaa eikä myöskään vastuuta reseptin sisällöstä.
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_DSC_1261pieni_600x600.jpg

Ainekset:

Pohja:
4 kananmunaa
2,2 dl sokeria
2,2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2,5 tl piparimaustetta
n. yksi kolmasosa omenasta
5 kpl hapankirsikoita
2 rkl mantelirouhetta

Kostutukseen:
1 dl maitoa

Joulusuklaatäyte:
2dl vispikermaa
50g maustamatonta tuorejuustoa
160g joulusuklaata (Fazer)

Kuorrute:
Kirsikkamarmeladia
175 g maitosuklaata
1 dl kuohukermaa

Koristeluun esim. tummaa ja valkosuklaata rouhittuna/sulatettuna, valkosuklaata värjättynä elintarvikevärillä tms.

Pohja:
1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Sekoita jauhot, leivinjauhe, piparimauste ja mantelirouhe keskenään, lisää ne vähitellen munasokerivaahdon joukkoon ja sekoita.
3. Paloittele omena ja kirsikat pieniksi paloiksi ja lisää taikinaan (n. 3rkl molempia), sekoita varovasti käännellen.
4. Kaada taikina voideltuun kakkuvuokaan ja paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 30 min.
DSC_1251
Pohjan jäähtyessä voit tehdä täytteen:
5. Vatkaa vispikerma vaahdoksi.
6. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
7. Sulata suklaa ja sekoita se kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon.
DSC_1253
8. Leikkaa jäähtynyt pohja kahteen osaan ja kostuta alapuolisko 0,5 dl:lla maitoa.
9. Levitä täyte kostutetun puoliskon päälle.
DSC_1255
10. Aseta toinen puolisko täytteen päälle ja kostuta lopuilla maidoilla.
11. Levitä koko kakun päälle ohut, tasainen kerros kirsikkamarmeladia.
DSC_1256

Maitosuklaakuorrute:
12. Sulata suklaa.
13. Lämmitä kerma kattilassa selvästi kättä lämpimämmäksi, mutta älä kiehauta. Ota kattila pois liedeltä.
14. Laita suklaasula kerman joukkoon ja sekoita, kunnes seoksesta tulee tasaista ja kiiltävää. Anna jähmettyä hetki.

15. Levitä kuorrute tasaisesti lastalla koko kakun päälle.
DSC_1258
16. Koristele haluamallasi tavalla, voit esimerkiksi rouhia tummaa ja valkoista suklaata ja ripotella suklaarouheet kakun päälle, sulattaa tummaa ja valkoista suklaata ja pursottaa niillä kuvioita, värjätä sulatettua valkosuklaata elintarvikevärillä ja pursottaa sillä kuvioita…
17. Anna olla viileässä ennen tarjoilua.
DSC_1259

 

Kategoriat

JouluTäytekakut

Lisää suosikkeihin

Kirjaudu sisään lisätäksesi reseptin suosikkeihin.

Muistiinpano

Kirjaudu sisään kirjoittaaksesi muistiinpanoja.

Tulosta

Leipomon muita reseptejä

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_DSC_1261pieni_400x400.jpgRusettikeittiöJouluinen suklaakakku
2
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_CIMG0009pieni1_400x400.jpgRusettikeittiöNougatkääretorttu
3
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_CIMG9986pieni_400x400.jpgRusettikeittiöNeljän viljan soodaleipä
4
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_?post_type=kinuski_post&p=20431_400x400.RusettikeittiöHelppo kakkupohja
https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/kinuskit/thumbs/16329_artikkelikuva_400x400.jpgRusettikeittiöTurkinpippuri-maitosuklaakakku
4

Kommentit (2)

anni_s
Kinuskileipomo anni_s
26.12.2013 18:21

Kiitos! 🙂

soja
Kinuskileipomo soja
26.12.2013 06:14

onpa ihana, jouluinen idea, ja takuulla maukas!

Kinuskikissan kumppanit

https://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/dansukker-logo2.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/valio-logo.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2023/02/bonne-maman-logo-kopio.jpghttps://www.kinuskikissa.fi/wp-content/uploads/sini/2024/03/heirol-logo.jpg

Sosiaalinen media

Verkkokauppa