13.10.2014
Paistetut omenapalat:
1 rkl voita
1 rkl hunajaa
1 tl kanelia
2-3 omenaa
Pilko (ja kuori) omenat valmiiksi. Kuumenna pannulla voi, hunaja ja kaneli. Hunajan tullessa juoksevaksi lisää omenapalat sekaan. Paista keskilämmöllä muutama minuutti samalla sekoittaen. Omenat ovat valmiita ollessaan hieman pehmeitä.
HUOM. Omenoiden paistossa voi hyödyntää valmiiksi maustettuja hunajia.
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1,75 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
0,5 tl kardemummaa
1 tl kanelia
100g voita
1 dl maitoa
1 dl vettä
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sulata voi ja lisää jauhojen sekaan. Lisää myös maito ja sekoita taikina tasaiseksi vähällä vatkaamisella. Lisää kiehuva vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi massaksi, taikinan kuuluu olla löysää.
Jaa taikina muffinivuokiin (n. 12 kpl) ja lisää päälle n. teelusikallinen paistettuja omenapaloja. Jos taikina tuntuu paksulta, omenapaloja voi hieman painaa taikinan sisään. Paista muffineita 200:ssa asteessa 20-25 minuuttia.
Erikokoisten kakkujen riittävyys
Vinkkejä erityisruokavalioihin
Chocolate Chip Cookies
5565 tähteä
Maailman paras mutakakku
2771 tähteä
Mokkapalat
2527 tähteä
Brookies
1777 tähteä
Britakakku
1467 tähteä
Kätevää kipata piirakkataikina vuokiin ja paistaa muffinsseiksi. Hunajakaneliset pannulla kuumennetut omenanpalaset tekevät varmasti muffinsseista super herkullisia. Minulle uusi idea. Pakko kokeilla. Kiitos reseptistä. 🙂