Kinuskileipomo Aamuriemu

Kategoria: Kahvikakut,  Kekritempaus,  Leivokset,  Makeat piirakat,  Muffinssit,  Muut juhlapöydän kakut,  Pullat, munkit ja donitsit,  Syksy Nähty 426 kertaa
 
08.10.2017
 
7 kommenttia

Erityisruokavaliot: Maidoton,  Pähkinätön

Syksyn kakkuboston


Pidän valtavasti pullasta. Viime aikoina Kinuskikissan Kardemummakakku on kuitenkin syrjäyttänyt perinteisen pullan helppoudellaan, kun kuusihenkinen perheeni on asunut 45m2 asunnossa, jossa keittiö oli pienen pieni. Makuhan tällä kakulla on vähintäänkin yhtä herkullinen kuin pullalla. Kun mieleni teki bostonia, pääsi kardemummakakku uudenlaiseen jalostukseen. Myöhemmin uudesta reseptistäni tulikin lähipiirini suosikki! Minne ikinä tätä nykyä menenkin kyläilemään, minua pyydetään leipomaan vain ja ainoastaan tätä kakkua. Jaan teille nyt tämän menestyksekkään reseptin, jota kannattaa hyödyntää, varsinkin jos syksyn omenasato on ollut suotuisa . Reseptistä saa helposti maidottoman käyttämällä voin sijaan öljyä ja nesteenä kookos- tai mantelimaitoa.

Tarvittavat aineet:

Taikina:
250gvoita/2dl rypsiöljyä
2,5dl sokeria
4 munaa
2tl leivinjauhetta
2tl kardemummaa
2,5dl maitoa/kookosmaitoa/ mantelimaitoa
1/2dl kookoshiutaleita

Täyte:
2-3 omenaa raastettuna
(fariini)sokeria
kanelia
kookoshiutaleita

Sokerivesikuorrute:
1rkl sitrushedelmän mehua(sitruuna, greippi tai mandariini)
1/2rkl vettä
2-3dl tomusokeria

Pinnalle:
(paahdettuja)kookoslastuja

Vuokaan;
voita/öljyä
kookoshiutaleita

Tee näin:

1. Voitele irtopohjavuoka voilla tai öljyllä. Jauhota kookoshiutaleilla.

2.Valmista täyte. Kuori ja raasta omenat. Sekoita omenaraasteeseen oman maun mukaan (fariini)sokeria, kanelia ja kookoshiutaleita.

3. Valmista taikina. Vatkaa pehmeä voi vaahdoksi sokerin kanssa. (Voit käyttää halutessasi voin tilalla rypsiöljyä. Öljy ei kuitenkaan vaahtoudu, mutta toimii yhtälailla taikinassa kuten voikin, jos haluaa vaikka maidottoman version.) Lisää vaahtoon yksitellen kananmunat. Sekoita toisessa astiassa kananmunat kookoshiutaleita lukuun ottamatta. Lisää seos siivilän läpi(jauhopaakuilta välttyen) vuorotellen maidon kanssa sokerivoivaahtoon välillä sekoittaen. Sekoita lopuksi joukkoon kookoshiutaleet.

4. Kaada puolet taikinasta vuokaan. Lisää taikinan päälle täyte jättäen vuokan reunaan 0,5-1cm saumavara (jotta täyte tulee yllätyksenä eikä näy viiruna kakun reunassa ja ettei kakun yläosa luiskahda paikoiltaan kakkua leikatessa). Kaada loput taikinat täytteen päälle ja tasoita kakun pinta kevyesti pienellä lastalla. Laita kakku paistumaan uuniin n.180-200 asteeseen keskitasolle n. 40 minuutiksi.

5. Valmista sokerivesikuorrute sekoittamalla kaikki aineet keskenään. Kaada kuorrute pieneen pakastepussiin, jonka kulmaan leikkaat pienen rei’än.

6.Kun kakku on kypsä ja hieman jähtynyt, koristele kakku sokerivesikuorrutteella ja ripottele päälle (paahdettuja) kookoslastuja.

7. Leikkaa kakusta viipaleita ja herkuttele!