14.06.2015   50 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä,  Lapset
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Munaton,  Pähkinätön

Lehmäkakku


lehmakakku-2

lehmakakku-3

lehmakakku

lehmakakku-4

Toukokuun kakkutapaukseksi muodostui salmiakilta maistuva seeprakakku ja reseptin julkaisemisen jälkeen Kinuskigalleriaan putkahteli teidän tekemiänne seeproja. Yhdessä epäonnisessa kokeilussa salmiakkitäyte ei kuitenkaan suostunut raidoiksi taipumaan. Minä päätin kääntää asian voitoksi ja tehdä kakun, jonka on tarkoituskin olla laikukas eikä suinkaan raidallinen. Näin syntyi lehmäkakku. Kakku maistuu lempeän suklaiselle ja on tehtävissä niin laktoosittomana kuin gluteenittomana. ”Mansikki” on sekä lasten että aikuisten suosikki!

Kiitän ideoitiavusta Apukissojani mari-johannaa ja nalamurua. Mari-johanna heitti tämän vastustamattoman haasteen Kinuskikissalle ja nalamurun kirahvikakun myötä sain ahaa-elämyksen siitä, miten lehmäkakku kannattaisi teknisesti toteuttaa. Tämä kakkuprojekti on siis ollut melkoinen ketjureaktio. Jälleen kerran on todettava, että moni resepti jäisi syntymättä ilman tätä mahtavaa yhteisöä. Kiitos teille!

Suklaakakku

10-12 hengelle

Kermavaahto:
7 dl vispikermaa

Suklaatäyte:
⅓ kermavaahdosta
150 g tummaa suklaata

Vaalea täyte:
⅔ kermavaahdosta
3 liivatelehteä
250 g mascarponejuustoa
½ dl sokeria
2 tl vaniljatahnaa (tai 1 vaniljatanko)
¾ dl vettä

Pohja:
150 g (gluteenittomia) suklaakeksejä
50 g voita tai margariinia

Vuoraa pyöreäpohjainen kulho (vetoisuus 2 litraa) tuorekelmulla.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Jaa kermavaahto kahteen osaan (1/3 ja 2/3).

Tee ensin suklaatäyte. Paloittele suklaa lautaselle ja sulata mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W). Sekoita suklaasula pienemmän vaahtomäärän joukkoon. Nosta kulho jääkaappiin, jotta suklaatäyte jähmettyy. Sekoittele välillä. Laita tässä vaiheessa vaalean täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Kun suklaatäyte on paksuuntunut niin, että siitä saa pursotettua nokareita, laita se pursotus- tai pakastuspussiin ja leikkaa kulmaan aukko. Jatka vaalean täytteen valmistuksella.

Sekoita mascarponen joukkoon sokeri ja vaniljatahna. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja sulata siihen liotetut liivatteet. Yhdistä ensin liivatevesi ja mascarponeseos keskenään. Lisää seos sitten jäljellä olevan kermavaahdon joukkoon.

Pursota suklaatäytettä nokareiksi kulhon reunoille. Kaada kulhon pohjalle pieni määrä vaaleaa täytettä ja pursota nokareita täytteen päälle. Jatka muuta kerros samaan tapaan, jotta saat vaalean täytteen joukkoon tasaisesti suklaalaikkuja. Levitä päällimmäiseksi loput vaaleasta täytteestä.

lehmakakku-vaihe lehmakakku-vaihe-2
lehmakakku-vaihe-3 lehmakakku-vaihe-4

Nosta kulho jääkaappiin ja anna täytteen jähmettyä noin kolme tuntia.

Murskaa suklaakeksit tehosekoittimessa. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksimurska. Painele keksiseos täytteen päälle. Nosta vielä jääkaappiin noin tunniksi, jotta keksipohja kovettuu.

lehmakakku-vaihe-5

Kumoa kakku tarjoilulautaselle. Poista kelmu.

lehmakakku-vaihe-6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
73 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan raparperireseptit



Nämä ihanuudet löydät raparperiresepteistä »

Toivepuodin kesäarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat löydät Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit