10.02.2017   10 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Konvehdit ja makeiset,  Yhteistyöreseptit,  Ystävänpäivä
Erityisruokavaliot: Gluteeniton,  Liivatteeton,  Munaton,  Pähkinätön

Laktoositon karpalo-valkosuklaa


karpalo-valkosuklaa

karpalo-valkosuklaa-2

Laktoosittoman valkosuklaan puuttuminen markkinoilta on harmittavaa ja kummallista. Kun laktoosittomia tuotteita löytyy nykyään niin laajasti, on ihmeellistä, että tätä ilmiselvää aukkoa ei ole mikään valmistaja täyttänyt. Lähin vaihtoehto on valkoinen riisisuklaa, mutta maun puolesta se on aivan eri tuote.

Olen kerran aikaisemminkin tehnyt laktoositonta valkosuklaata itse, mutta nyt onnistuin mielestäni vielä paremmin. Ehkä salaisuutena oli se, että pelkän kaakaovoin sijaan käytin myös kookosöljyä. Se vaikutti myönteisesti makuun eikä vähäpätöinen seikka ole sekään, että kookosöljy on kaakaovoita edullisempaa. Karpalojauhe antoi suklaan makeudelle miellyttävästi tasapainoa. Vaihtelevia makuelämyksiä saisi pienilläkin muutoksilla, esimerkiksi vaihtamalla vaniljauutteen appelsiiniuutteeseen tai karpalon tyrniin.

Ainekset:
75 g kaakaovoita *
1 dl neitsytkookosöljyä *
1 dl tomusokeria *
¾ dl (laktoositonta) maitojauhetta
½ dl karpalojauhetta *
½ tl vaniljauutetta *

Pinnalle:
pakastekuivattuja mansikoita *

* löytyy Punnitse & Säästä -valikoimasta, vaihtelee myymälöittäin


Vuoraa reunallinen astia (10 x 20 cm) leivinpaperilla. Voit jähmettää suklaan myös konvehti- tai jääpalamuotteihin.

karpalo-valkosuklaa-vaihe

Mittaa kaakaovoi ja neitsytkookosöljy kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes voi ja öljy ovat sulaneet. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomusokeri ja maitojauhe. Jaa suklaamassa kahteen yhtä suureen osaan (yksi puolikas on noin 1,25 dl). Sekoita toiseen puolikkaaseen karpalojauhe ja toiseen vaniljauute.

karpalo-valkosuklaa-vaihe-2 karpalo-valkosuklaa-vaihe-4
karpalo-valkosuklaa-vaihe-5 karpalo-valkosuklaa-vaihe-3

Kaada karpalosuklaamassa hyydytysastiaan ja nosta jääkaappiin. Odota sen verran, että seos hieman jämähtää, mutta pinta on yhä tahmea. Kaada päälle valkosuklaamassa. Älä anna karpalosuklaan kovettua kokonaan, sillä tällöin kerrokset erottuvat helpommin paloitteluvaiheessa. Anna valkosuklaan jähmettyä jääkaapissa 10-15 minuuttia. Murenna sitten pinnalle pakastekuivattuja marjoja. Anna suklaan kovettua jääkaapissa muutama tunti. Leikkaa levy annospaloiksi. Säilytä suklaa jääkaapissa.

karpalo-valkosuklaa-vaihe-6 karpalo-valkosuklaa-vaihe-7
karpalo-valkosuklaa-vaihe-8 karpalo-valkosuklaa-vaihe-9

Yhteistyössä Punnitse & Säästä

punnitse-logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
18 tassutusta

Kinuskikumppani

11376_SS_Kinuskik_Fariinimarengit_iso

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Hyödyllistä tietoa marenkirullasta
LISSYLTÄ: "Yleensä marenkirullaan ei
tule kuorrutetta tai se leivotaan Britan
tapaan eli pohjalle ripotellaan
mantelilastuja. Kun pohja
kumotaan, mantelilastut
jää päällimmäiseksi."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100
punnitse-ja-saasta

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu