Keksitikkarit ovat olleet yksi 2010-luvun hittileivonnaisista. Niiden suosio perustuu hauskan muodon ohella helppoon valmistustapaan ja tietenkin herkulliseen makuun. Hyvin samantapaisesta keksimassasta on kysymys näissä minileivoksissa. Sitruunarahkalla maustettu keksiseos toimii hyvin vuokaan litisteltynä ja jähmettymisen jälkeen kuutioiksi leikattuna. Lisäjujua antaa pohjaan upotetut lakritsit, jotka koristavat leikkauspintaa.

Leivosten kuorrute oli alun perin valmistettu Valion sitruuna-lakritsirahkasta. Valion lopetettua sen valmistuksen päivitin reseptiin Kick-lakritsitoffeesta tehdyn kuorrutteen. Jos joku jää kaipailemaan vanhaa ohjetta sovellettavaksi esimerkiksi toisesta rahkamausta, tässä sen sisältämät aineet: 100 g valkosuklaata ja 300 g maustettua rahkaa.