23.03.2017   7 kommenttia Kategoria: Lapset,  Leivokset,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Munaton,  Pähkinätön

Lakritsaiset keksileivokset


Keksitikkarit ovat olleet yksi 2010-luvun hittileivonnaisista. Niiden suosio perustuu hauskan muodon ohella helppoon valmistustapaan ja tietenkin herkulliseen makuun. Hyvin samantapaisesta keksimassasta on kysymys näissä minileivoksissa. Sitruunarahkalla maustettu keksiseos toimii hyvin vuokaan litisteltynä ja jähmettymisen jälkeen kuutioiksi leikattuna. Lisäjujua antaa pohjaan upotetut lakritsit, jotka koristavat leikkauspintaa.

Lakritsaiset minileivokset

Vinkit:

  • Siniset karkit leikkautuvat huonosti, joten ne kannattaa säästää koristeluun. Jos ostat koristelua varten toisen pussin, voit vaihtaa sieltä tilalle muita karkkeja.
  • Leivokset voi valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Älä kuitenkaan säilytä sen kauempaa, sillä karkkien rakenne pehmenee useamman päivän kuluessa.

36 minileivosta

Pohja:
125 g Valio voita
200 g Valio maustettua rahkaa, sitruuna
¾ dl tomusokeria
250 g digestivekeksejä
1 ½ dl kookoshiutaleita
n. 300 g Englannin lakritsi -karkkeja

Kuorrute:
100 g valkosuklaata
300 g Valio maustettua rahkaa, sitruunainen lakritsi

Koristelu:

Englannin lakritsi -karkkeja


Vuoraa neliskanttinen vuoka (18 x 28 cm) leivinpaperilla.

Mittaa voi, sitruunarahka ja tomusokeri kattilaan. Kuumenna lieden keskiteholla sekoitellen, kunnes seos on tasaista. Murskaa digestivet tehosekoittimessa. Lisää voi-rahkaseokseen keksimurska, kookoshiutaleet ja Englannin lakritsit.


Painele keksimassa vuokaan. Anna jähmettyä jääkaapissa noin tunti.

Sulata valkosuklaa mikrossa miedolla lämmöllä (n. 250 W) tai kuumassa vesihauteessa. Yhdistä suklaasula lakritsirahkan kanssa vatkaimella sekoittaen. Levitä pohjan päälle. Vedä pintaan kuvioita haarukalla. Anna kuorrutteen ja pohjan jähmettyä jääkaapissa vielä kolmisen tuntia.


Leikkaa terävällä veitsellä napakasti painaen pieniksi paloiksi. Koristele karkeilla.

Yhteistyössä Valio

VALIO_logo_RGB53mm_12997_16

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
50 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat