Jos joku sanoo, että leipominen on vaikeaa ja aikaavievää, niin tässä hyväntahtoinen vastaväitteeni. Itse tunnustan olevani hieman laiska kesäleipuri, mikä tarkoittaa sitä, että miellyn kehittelemään simppeleitä ohjeita.

Innostuin kokeilemaan kookosjauhoja, jotka tuovat vaihtelua gluteenittomaan leivontaan. Tiesin, että kookosjauhot sitovat nestettä vehnäjauhoja tehokkaammin, joten laitoin niitä varoen. Olin silti yllättynyt, kun erään muffinssireseptin yhteydessä huomasin, että kookosjauhoja tarvittiin vain puolet vehnäjauhojen määrästä. Vinkiksi siis tätä reseptiä soveltaville, että halutessasi käyttää vehnäjauhoja saatat tarvita niitä jopa kaksinkertaisen määrän.

Huomioksi vielä, että vaikka reseptissä on sekä kookosjauhoja että -kermaa, valmiit pikkuleivät eivät maistu voimakkaasti kookokselta. Testasin reseptiä henkilöllä, joka ei välitä kookoksesta, eikä hän pitänyt sen makua häiritsevänä. Jos kookosta haluaa selkeämmin mukaan, voi taikinaan lisätä hieman kookoshiutaleita.