Viime viikonloppuna testasin Kinuskileipomo Baking Dreamsin kesällä julkaisemia vegaanisia macaroneja, joista tein pienin muokkauksin puolukkaversion. Raikas puolukkahillo jää piiloon kreemitäytteen sisälle.

Haasteellisena pidetty macaron taipui hämmästyttävän lähelle esikuvaansa (kts. tavallinen macaron-ohje), vaikka kriittinen ainesosa korvattiin täysin eri tuotteella. Valkuaisten tilalla käytössä oli kikherneiden liemi. Mikäli kananmunattomat marenkileivonnaiset kiinnostavat, kannattaa lukaista myös munattoman marenkipohjan ohje.

Munattomat macaron-kuoret olivat pinnaltaan tavallisia macaron-kuoria kovempia, minkä vuoksi täyte pursusi haukattaessa. Rakenne kuitenkin pehmeni, kun leivoksia oli pitänyt yön yli jääkaapissa, kuten ohjeessa kehotettiin. Toinen kosmeettinen haitta oli kuorien kaatuilu paiston aikana, jolloin alareunan pitsimäinen reunus muodostui toispuoleiseksi. Leivoksista tuli kuitenkin tasapaksuja, kun eri paria olevat puolet asetti täyttämisvaiheessa vastakkain. Nämä seikat antoi anteeksi, kun huomioi reseptin munattomuuden, maidottomuuden ja gluteenittomuuden. Varsin monipuolinen tarjottava siis.