11.09.2010

Lasten synttärijuhlat | Teemat | Kinuskifoorumi


Rekisteröidy | Unohtuiko salasana?
Tarkennettu haku

— Foorumin laajuus —
— Osuma —

— Foorumin asetukset —

Hakusanan minimipituus on 4 merkkiä - maksimipituus on 84 merkkiä

sp_Feed Aiheen RSS sp_TopicIcon
Lasten synttärijuhlat
5.11.2010
9:34
-susu-
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 4
Jäsen alkaen:
15.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Kerätäänkö tänne menuja, kuvia, reseptejä jne. lasten synttärijuhlien tarjoiluja varten.
Itsellä alkaa olla pää jäässä, kun pitäisi järjestää 1-vuotisjuhlat kaksosille...

Suunnitelmissa on tehdä kakuksi satukirjakakku, jossa molemmilla lapsilla on oma "sivunsa". Mutta mitä sen lisäksi?

5.11.2010
9:51
M
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 31
Jäsen alkaen:
5.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Tarjoilu riippuu paljon siitä, millaisia vieraita on tulossa. Meillä kun synttäreitä vietetään pienellä piirillä (mummit + kummit) niin vieraat ovat pääasiassa aikuisia. Olen ottanut käytännön, että pöydässä on täytekakku, jotain suolaista (piirakka tai voikkokakku), pikkuleipiä (nyt olen opetellut itse tekemään ja koristelemaan, aiemmin aina kaupan valmiita) ja jokin muu makea (kuivakakku, marjapiirakka tms.).

 

Lastenjuhlat ovat ihan eri juttu. Silloin on tarjolla kakkua ja pientä naposteltavaa: sipsejä, popcornia, makeisia, keksejä...

5.11.2010
17:39
Tantta
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 2
Jäsen alkaen:
18.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Riippuu tosiaan vieraiden ikäjakaumasta. Ainakin meillä jäi yksivuotiaalta päivänsankarilta syömättä mm. itse vaivalla suunnittelemani ja koristelemani synttäritäytekakku :) Tänä vuonna ajattelin muutenkin karsia turhaa makean määrää, viime vuonna tarjolla oli kahta makeaa kakkua ja suurin osa jäi syömättä kun tarjolla oli keksejä, karkkeja ja mokkapalojakin. Suolainen uppoaa aikuisiin vieraisiin paremmin.


2-vuotisjuhliin ajattelin pikkuisia vieraita varten tarjota pientä naposteltavaa cocktailsiilin muodossa, esim. lihapulla-juusto-kurkku-rypäle-yhdistelmin. Sen lisäksi teen luultavasti jonkun suolaisen piirakan, jotain makeaa leivonnaista, ja kokeilla täytekakun tekemistä vaahtokarkkikuorrutteella :)

16.11.2010
12:55
Marsa
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 16
Jäsen alkaen:
21.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Itse tein juuri täytekakun veljentytön 1-vuotis synttäreille. Hellokitty teemalla oli koko synttärit, joten tälläinen siitä tuli. Huikan lässähti matkalla mutta maistuia iankin hyvälle!

Image Enlarger

23.11.2010
11:48
-susu-
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 4
Jäsen alkaen:
15.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Kiitokset vinkeistänne! Ihana kakku Marsa_the_mouse! Olisin varmaan itsekin sortunut johonkin vaaleanpunaiseen teemaan, jos juhlat olisi tytölle :). Meille tulee vieraiksi sekä aikuisia (mummit , meidän sisarukset ja kummit) että lapsia. 

 

Nyt on juhlavalmistelut jo aloitettu, pakkasessa on iso pussillinen pieniä lihapullia coctail-tikkuja varten. Samaa yhdistelmää ajattelin kuin Tantta, eli lihapulla - juusto - kurkku - kirsikkatomaatti - viinirypäle. Lisäksi ajattelin pyöräyttää pitkästä aikaa voileipäkakun ja laittaa karjalanpiirakoita + munavoita. Näitä luulisin myös lasten syövän mielellään.

 

Makeaan pöytään tulee tietysti kakku, ja sen lisäksi suklaamuffineita, veturipikkuleipiä, strösselikoristeltuja vaahtokarkkeja ja suklaakonvehteja.

23.11.2010
20:30
Nanun
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 155
Jäsen alkaen:
16.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

3-vee synttärit lähestyy viikonloppuna, joten teemalla mikki hiiri tulee ainakin pikkuleipiä ja kakku, mutta juuri kun on tulossa "vaan" mummit ja kummit ja sitten pari tuttavaperhettä, niin suolaiseksi meinasin juustotankoja. Jos jaksaa niin dipattavia vihnaksia. Kun katselee nuita teidän suunnitelmia menyistä niin kuulostaapa tuo minun suunnitelmani todella vähältä. [Kuvaa ei löydy] Meneekö teillä tosiaan nuo kaikki kaupaksi? Ja minä kun luulin tuota omaa menyytäni runsaaksi.

24.11.2010
10:27
-susu-
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 4
Jäsen alkaen:
15.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Juu ei mene kaupaksi kaikki [Kuvaa ei löydy]. Varsinkin, kun laitan tarjottavia aina sellaisen määrän, että jos jokainen söisi vaan yhtä lajiketta, niin sitä riittäisi... Lasten nimijuhlista jäi noin puolet jokaista tarjottavaa yli, mutta siellä olikin ihan liian montaa lajia.

Mä olen tuossa jo karsinut, kun päätin ettei tarvitse olla niin montaa lajia. Normaalisti oisin laittanut kaksi erilaista voileipäkakkua vielä jonkun suklaakakun tai makean piirakan...