11.09.2010

Kakun koristelu | Pulmapalsta | Kinuskifoorumi


Rekisteröidy | Unohtuiko salasana?
Tarkennettu haku

— Foorumin laajuus —
— Osuma —

— Foorumin asetukset —

Hakusanan minimipituus on 4 merkkiä - maksimipituus on 84 merkkiä

sp_Feed Aiheen RSS sp_TopicIcon
Kakun koristelu
22.2.2012
22:28
sunshine
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 1
Jäsen alkaen:
22.2.2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Heippa! Pähkäilen jo kovasti poikani kesäkuussa olevia 2-vuotis synttäreitä :D.. Teemana on muumit ja ongelmia aiheuttaa tuo muumikakku. Teen ihan perus täytteet (vieraat nirsoja), kermavaahtoa, banaania jne. Mutta tuo päällinen.. 1-vuotis synttäreille ostin nallepuh aiheisen syötävän kakkukuvan ja se oli PAHAA. Ja suorastaan hävetti kun vieraat onkivat kuvan alta sitä itse kakkua. Kemut kesti siis 2 päivää ja toisena päivänä tuo kuva oli jo hiukan kovettunut, niin että sitä pystyi nostamaan ja ottamaan kakkua sieltä alta. Olen kokeillut myös sokerimassasta tehtyä kakkua ja ei, sekin oli aivan liian imelää. Unohdan myös marsipaanilla koko kakun päällystämisen samantein. Mietinkin että jos tekisin tuon muumin marsipaanista taikka sokerimassasta, mutta sitten se tausta.. Mä en ole koskaan noita kuvia tehnyt, joten pitää harjoitella. Onnistunko jos ostan muumimuotin, tulostan netistä ison muumikuvan, piirrän sen läpi leivinpaperille ja sitä kautta taiteilen? Millä teen mustat ääriviivat? Entäs se pohja? Miten marsipaani/sokerimassa käyttäytyy jos laitan sen vaan esim. värjätyn kermavaahdon päälle? Kaikki vinkit otetaan ilolla vastaan!! :)

22.2.2012
23:18
Smeo
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 61
Jäsen alkaen:
5.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

mie hehklutan kaikille vaahtismassaa kakun päälle, se on herkkua!

23.2.2012
16:47
Myrkynkeittäjä
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 122
Jäsen alkaen:
12.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

Tein muuminkakun jonkin aikaa sitten, laitan kuvasta linkin. Muumin tekeminen figuurina ei ole vaikeaa, tein erikseen pään ja raajat ja sitten vaan ymppäsin ne vartaloon ja häivytin saumakohdat. Kakun päällä on sokerimassasta levy (ihan pieni riittää, siihen kohtaan missä muumi istuu) ja hiekkana on murennettua keksiä. Mustat yksityiskohdat on maalattu pastavärillä. Liimasin muumin kiinni kakkuun tilkalla tomusokeri-vesiseosta. Muumi on myös sokerimassaa, mutta sitähän ei tarvitse syödä :)

http://pajulinnuntaikaa.vuodat.....akakku-x2/

27.2.2012
11:30
Piece of Cake
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 1
Jäsen alkaen:
16.10.2010
sp_UserOfflineSmall Offline

En suosittele laittamaan sokerimassaa/ marsipaania suoraan kerman päälle, sillä joskus on itselle käynyt niin, että kuva lähtee valumaan kerman päältä kakkua leikatessa. :) Kannaattaa laittaa kakun päälle (suoraan kakkupohjaan) voi-tomusokerikreemiä ohut kerros ja sen päälle massasta tehty kuvio. Pysyy hyvin kiinni kakussa ja estää sokerimassan/ marsipaanin "vetistymisen" jos täytyy kakkua säilyttää jonkin aikaa. Kuvion ympäriltähän voi sitten vaikka pursottaa värjätyllä kermalla, jos kuvio on kakun taustaa pienempi?

2.3.2012
12:07
Nanna
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 1
Jäsen alkaen:
2.3.2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Minulla vähän samankailtaiset pulmat tyttären synntäreiden kanssa. Itse en pidä täysin marsipaanilla päälystetystä kakusta ja pohdinkin jos päälystäisi kakun vaahtokarkkitaikinalla ja tekisi vain kuvan kakun päälle marsipaanista. Tarkoistus siis tehdä My little ponyn kuva maalaamalla, ei varsinaista kolmiulotteista figuuria. Onnistuisikohan?

6.3.2012
23:46
Tiko
Kinuski
Foorumin viestimäärä: 2
Jäsen alkaen:
6.3.2012
sp_UserOfflineSmall Offline

Vaahtokarkki massa on kyllä hyvä vaihtoehto. :) Ja olen nähnyt todella hyvän maalatun My little Pony kakun vasta alkajalta.

Itse olen etsinyt googlekuvahaulla ääriviiva kuvan, sitten tietokone ruudulta piirtänyt sen leivinpaperille siitä painanut kuvan viivoja myöäten kakkuun ja lopulta värjännyt ääriviivat. Ei lopunkaiken niin monimutkaista kun miltä saattaa kuulostaa! ;D