09.09.2014   7 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kevyet herkut,  Leivät, sämpylät ja rieskat
Erityisruokavaliot: Kasvisruokavalio,  Liivatteeton,  Pähkinätön

Kinuskiemon porkkanasämpylät


porkkanasampylat

Kinuskiemon sämpylät on kaikkein rakkain sämpyläreseptini. Se toimii hyvin myös porkanaversiona. Leivottiin näitä tytärteni (7 v.) kanssa ja he hoitivat käytännössä koko homman porkkanoiden kuorimisesta ja raastamisesta lähtien. Taikinan vaivauskin lapsilta onnistuu, kun voi yhdistää voimat ja vaivata yhdessä. Neliön muotoiset pikasämpylät syntyvät näppärimmin kaatamalla koko taikinan pellille. Silloin ei haittaa, vaikka taikina olisi jäänyt vähän löysemmäksikin.

16 kappaletta

Helpot porkkanasämpylät

Taikina:
6 keskikokoista porkkanaa
5 dl rasvatonta maitoa
50 g hiivaa
1 rkl sokeria
½ rkl suolaa
½ dl (oliivi)öljyä
12 dl (Myllärin) sämpyläjauhoseosta

Kuori porkkanat ja raasta hienoksi raasteeksi.

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva. Lisää sokeri, suola, öljy ja porkkanaraaste. Sekoita jauhot taikinaan vähitellen. Vaivaa lopuksi kädellä, kun taikina muuttuu paksummaksi. Anna kohota liinan alla 45 minuuttia.

Levitä taikina pellille (30 x 38 cm) leivinpaperin päälle. Leikkaa levy veitsellä neliöiksi. Anna kohota liinalla peitettynä vielä 20 minuuttia.

Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.

Taita sämpylät leikkauskohdasta paloiksi.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
38 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvontaTammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

valio-tammikuu