27.05.2009   62 kommenttia Kategoria: Kevyet herkut,  Voileipäkakut
Erityisruokavaliot: -

Kevyt kalkkunavoileipäkakku


kalkkunavoileipakakku1kalkkunavoileipakakku2kalkkunavoileipakakku3

Voileipäkakut mielletään usein kaloripommeiksi, mutta tämän juhlapöydän suolaisen komistuksen voi valmistaa myös kevyemmin. Tämä ohje on pienin muutoksin sovellettu HyväTerveys -lehdessä olleesta reseptistä. Muistathan, että voileipäkakut voi ja kannattaa täyttää jo edellispäivänä!

16 hengelle

Kasvis-kalkkunavoileipäkakku

Leipäkerrokset:
24 isoa viipaletta täysjyvävehnäpaahtoleipää

Täyte:
300 g kalkkunaleikettä
1 ruukku basilikaa
¾ dl ruohosipulisilppua
1 pieni tlk ananasmurskaa
2 dl kurkkusalaattia
1 rkl sinappia
200 g valkosipulituorejuustoa (2 %)
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
100 g maitorahkaa

Kostutus:
2 dl maitoa
2 ½ tl kasvisfondia

Kuorrutus:
100 g maitorahkaa
200 g yrtti-pippurituorejuustoa (13 %)
½ dl kevyt-majoneesia

Koristelu:
2 tomaattia
150 g kalkkunaleikettä
terttu vihreitä viinirypäleitä
persiljaa


Leikkaa kalkkunaleike pieniksi kuutioiksi. Silppua basilika ja ruohosipuli. Valuta ananasmurska huolellisesti. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään.

Leikkaa paahtoleivistä reunat ohuelti pois. Sekoita kostuke maidosta ja kasvisfondista.

Aseta tarjoilulautaselle kuusi (2 x 3) leipäviipaletta tiiviisti vierekkäin. Kostuta. Levitä päälle 1/3 täytteestä. Jatka näin, kunnes kakussa on neljä leipäkerrosta ja kolme täytekerrosta. Muista kostuttaa myös kakun päällinen.

Suojaa kakun pinta foliolla ja laita päälle kevyt paino, esimerkiksi leikkuulauta. Laita kakku jääkaappiin tekeytymään yön yli.

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Tasoita kuorrutteella ensin kakun reunat ja levitä jäljelle jäävä osa kakun päällisosaan.

Koristele tomaattiruusulla, puolikkaista kalkkunaviipaleista pyöritetyillä ruusukkeilla, halkaistuilla viinirypäleillä ja persiljalla. Tomaattiruusut teet kuorimalla tomaatin omenan tapaan ja kierittämällä syntynyttä pitkää nauhaa akselinsa ympäri isoksi ruusukkeeksi.

kalkkunavoileipakakku_1 kalkkunavoileipakakku_2
kalkkunavoileipakakku_3 kalkkunavoileipakakku_4
kalkkunavoileipakakku_5 kalkkunavoileipakakku_6

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
44 tassutusta

Kinuskikumppani

Viikon kommentti

Tämän Kinuskin kommentti ilahdutti, hyödytti ja herätti keskustelua.
Kiitos eifer!
Ratkaisit kekseliäästi vuokaongelman,
kun piti saada korkea ja kapea kakku.
Valkosuklaaputouskakun vuokana
toimi onnistuneesti kattila.
Vinkiksi muillekin!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    puuris: Haluaisin kokeilla tehdä valuvan kuorrutteen Candy Melts -napeilla, koska kakun pitäisi olla laktoositon ja laktoositonta valkosuklaata ei ole. Voiko Candy…
  • Efektikuorrute (Mirror glaze)
    Mansikkasuukko: Kuorrutettava pinta oli suklaamoussea mutta kuorrutus tosiaan sameni yön aikana. Jännä juttu tosin kävi, että kuorrute kirkastui melkoisesti huoneenlämmössä kun…
  • Valkosuklaaputouskakku
    Kinuskikissa: eifer: hih, hauskaa että onnistui! Huomioin sinut viikon kommentoijana. Tämä oli hyvä vinkki meille kaikille! :)
  • Suklaaputouskakku
    Kinuskikissa: Rellevi: jääkaappisäilytys parantaa kakun rakennetta ja varsinkin suklaata sisältävissä pohjissa levyjä on helpompi operoida kylminä. Vehnäjauhot voi korvata gluteenittomalla jauhoseoksella.…
  • Suklaamuffinssit sateenkaaripursotuksella (G, L)
    Kinuskikissa: Emiliamo: en pakastaisi kermavaahtoa vaan kuorruttaisin sulattamisen jälkeen.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat
valio-tammikuu