11.03.2014   22 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: -

Keväinen minttusuklaakakku


kevainen_minttusuklaakakku

Pääsiäistä vietetään tänä vuonna vasta myöhään huhtikuussa, mutta sen odottamisen voi aloittaa jo nyt. Tämä taikina on nähnyt monet muodot muffinsseista kakkupohjaan ja nyt siitä tuli myös kuivakakku. Aina yhtä ihanaa!

Taikina:
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa
1 ½ ps (à 140 g) Mini-Pätkiksiä

Pinnalle:
tomusokeria

Koristelu:
pieniä suklaamunia
keltaisia Candy melts -nappeja (tai valkosuklaata)
vihreitä nonparelleja

Vuoka:
Iloleipurin kakkuvuoka ”classic”


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Leikkaa Pätkikset rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.

kevainen_minttusuklaakakku_vaihe-2 kevainen_minttusuklaakakku_vaihe

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tässä 2,4 litraa, mutta 2 litran vuokakin käy).

kevainen_minttusuklaakakku_vaihe-3

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Poista suklaamunien ympäriltä foliokääre. Laita Candy meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes napit ovat sulaneet. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota karkkisulaa suklaamunien pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja. Laita suklaamunat koristelun jälkeen pystyyn munakuppeihin tai foliosta muotoiltuihin alustoihin. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.

kevainen_minttusuklaakakku_vaihe-4

Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja laita suklaamunia renkaan sisään ja kakun ympärille.

Yhteistyössä Iloleipuri


iloleipuri_logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
66 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    mari-johanna: Tuuli Komulainen: Päivää tai kahta ennen tarjoilua hyvinkin. Tai sitten juuri niin että teet reilusti ennen, pakastat ilman kinuskia ja…
  • Kermavaahdon pursotus - "perusteet"
    Nikkari Marju: Flora kuohu on parempaa ja varsinkin huonoissa lämpimissä oloissa helposti kuohkeaksi saatavaa mökillä esim.. Kerman sekaan tomusokeria jota käytetään muutoin…
  • Salted Caramel Cheesecake - suolakinuskijuustokakku
    Tuuli Komulainen: Moikka! Miten paljon etukäteen tän vois tehdä?
  • Suklaan temperointi
    maris: Orangiina ja Kinuskikissa: minullakaan ei ole paljon suklaan temperoinnista kokemusta. Olen kuitenkin pari kolme kertaa tehnyt Kinuskikissan twix-piirakasta suklaapatukoita, joiden…
  • Unelmapikkuleivät
    hiilari: Teimme poikaporukalla näitä nyt kolmatta kertaa ja jostain syystä keksimme lässähtivät uunissa täysin. Eli palloset levisivät yhdeksi isoksi levyksi. Kertokaapa…

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100