11.03.2014   22 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kahvikakut,  Pääsiäinen,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: -

Keväinen minttusuklaakakku


kevainen_minttusuklaakakku

Pääsiäistä vietetään tänä vuonna vasta myöhään huhtikuussa, mutta sen odottamisen voi aloittaa jo nyt. Tämä taikina on nähnyt monet muodot muffinsseista kakkupohjaan ja nyt siitä tuli myös kuivakakku. Aina yhtä ihanaa!

Taikina:
225 g voita tai margariinia
2 ½ dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
2 dl kevytmaitoa
1 ½ ps (à 140 g) Mini-Pätkiksiä

Pinnalle:
tomusokeria

Koristelu:
pieniä suklaamunia
keltaisia Candy melts -nappeja (tai valkosuklaata)
vihreitä nonparelleja

Vuoka:
Iloleipurin kakkuvuoka ”classic”


Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Leikkaa Pätkikset rouheeksi ja lisää rouhe taikinaan.

kevainen_minttusuklaakakku_vaihe-2 kevainen_minttusuklaakakku_vaihe

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (tässä 2,4 litraa, mutta 2 litran vuokakin käy).

kevainen_minttusuklaakakku_vaihe-3

Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä.

Poista suklaamunien ympäriltä foliokääre. Laita Candy meltsit pieneen pakastuspussiin ja sulje huolellisesti. Laske astiaan niin kuumaa vettä kuin hanasta tulee. Upota pussi veteen, kunnes napit ovat sulaneet. Leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota karkkisulaa suklaamunien pinnalle. Ripottele päälle nonparelleja. Laita suklaamunat koristelun jälkeen pystyyn munakuppeihin tai foliosta muotoiltuihin alustoihin. Nosta jääkaappiin noin puoleksi tunniksi jähmettymään.

kevainen_minttusuklaakakku_vaihe-4

Siivilöi kakun pinnalle tomusokeria ja laita suklaamunia renkaan sisään ja kakun ympärille.

Yhteistyössä Iloleipuri


iloleipuri_logo

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
53 tassutusta

Kinuskikumppani

Kts. lisää reseptejä osioista Pääsiäinen » ja Kevät »

Viikon kommentoija

Tämä Kinuski julkaisi tällä viikolla kommentin, joka ilahdutti, hyödytti tai herätti keskustelua.
Kiitos Jennikatariina,
että löysit tämän vanhan suklaa-
sitruunakakun
ohjeen: "Aivan ihana
resepti! Kakku aivan sulaa suussa,
eikä ole yhtään liian makea!
Tämä menee ehdottomasti
vakioleipomusten
listalle."

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

suomi100

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Taikapölyä ilmassa!

kansi_kinuskikissataikoo_v08.indd
Herkullinen uutuuskirjani Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon on ilmestynyt! Kirjaa myydään kirjakaupoissa kautta maan. Signeerattuja kirjoja on mahdollisuus tilata Kinuskikissan Toivepuodista.


Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Valkosuklaaputouskakku
    Katerina: Haluaisin kovasti kokeilla tämän kaltaista kakkua, mutta ongelmana on se, että kakun pitäisi olla laktoositon. Olisi silti mukava saada kakkuun…
  • Nopea ja helppo minttusuklaakakku
    Mato: Onko suklaataikinan tilalle jotakin korvaavaa pohjaa? Ko. tuotetta ei valmisteta enää. Muut ainekset ostettu ja tarve parin päivän päästä! Eihän…
  • Mehevä suklaakakkupohja
    harmi93: Pitäisikö pohjan kohota uunissa kuinka paljon? Itse kun olen tehnyt niin ei ole kohonnut juuri lainkaan ja siksipä…
  • Baileys-täyte
    Kiiva: Kiitos vinkeistä! :)
  • Baileys-täyte
    maris: Kiiva: hyvältä suunnitelmalta kuulostaa minustakin. :) Haluaisin vielä oman kokemukseni pohjalta antaa vinkin, että pohja kannattaa laittaa…

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat