18.06.2013   16 kommenttia Kategoria: Helpot ja nopeat,  Kesä,  Täytekakut

Keskikesän aurinkokakku


Minä tykkään näin kesäisin leipoa hieman rennommalla otteella. Se tarkoittaa täytekakuissakin kohtuulliseksi jäävää ajankäyttöä. Bonusta on, jos uunia ei tarvitse käyttää. Koska mökkeily kuuluu kesäohjelmaani, arvostan helppoa liikuteltavuutta. Usein saatan tehdä leipomukseni mahdollisimman pitkälle kaupungissa ja hoitaa viimeistelyn paikan päällä. Näistä tarpeista syntyi aurinkokakku.

Charlotta on kakkuklassikko, joka syntyy valmiista kääretortusta ja juustokakun tapaisesta täytteestä. Koska kakku kootaan kulhoon, se matkustaa tarvittaessa kylmälaukussa. Tämä kakku ei siis tosiaankaan vaadi kuorrutusta, vaan on näyttävä suoraan kumottuna - koristeluun voi käyttää mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä. Jos charlotan haluaa kuitenkin pukea täytekakuksi, onnistuu se toki tähän tapaan!

Vinkki: Jos jätät tuttifrutti-rouheen täytteestä pois, lisää sokerin määrää noin 1-2 ruokalusikallisella. Rouhe imeytyy osittain täytteeseen ja makeuttaa sitä.

10 hengelle

Tuttifruttikakku

Pohja:
1 pkt (360 g) kääretorttua

Täyte:
3 liivatelehteä
4 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1 rkl sokeria
2 tl vaniljasokeria
(keltaista elintarvikeväriä)
½ dl vettä
1 dl tuttifrutti-rouhetta

Kuorrutus:
100 g sitruunatuorejuustoa
350 g auringonkeltaista vaniljamassaa

Vuoraa mahdollisimman pyöreäpohjainen kulho (tilavuus n. 2 litraa) kelmulla. Leikkaa kääretorttu noin sentin paksuisiksi siivuiksi. Peitä kulhon sisäpinta siivuilla.

aurinkokakku-vaihe aurinkokakku-vaihe-2

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita joukkoon sitruunatuorejuusto, sokerit ja halutessasi elintarvikeväri.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Sulata siihen liivatteet. Sekoita täytteeseen. Lisää lopuksi tuttifrutti-rouhe. Kaada täyte kulhoon.

aurinkokakku-vaihe-3 aurinkokakku-vaihe-4

Anna kakun hyytyä jääkaapissa noin kolme tuntia. Kumoa tarjoilulautaselle. Poista kelmu ympäriltä.

aurinkokakku-vaihe2

Levitä kakun pinnalle sitruunatuorejuustoa. Jos levittäminen tuntuu hankalalta, voit sekoittaa tuorejuuston joukkoon tilkan maitoa.

aurinkokakku-vaihe2-2

Kauli vaniljamassa tomusokeroidulla alustalla ohueksi levyksi. Nosta kakun päälle. Tasoittele reunat ja leikkaa ylimääräinen kaistale pois alareunasta. Tarkemmat kuvalliset ohjeet löydät artikkelista kaulittavalla massalla kuorruttaminen.

aurinkokakku-vaihe2-3 aurinkokakku-vaihe2-4

Kauli poisleikattu massa uudelleen levyksi ja leikkaa siitä kolmioita. Asettele ne lautaselle kakun ympärille.

aurinkokakku-vaihe2-5

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
45 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit