Karviaispensaat notkuvat jo ainakin täällä etelässä kypsistä marjoista. Tyhjensin yhden pensaan verran marjoja ja niitä tykkäävät kovasti lapsetkin syödä ihan sellaisinaan. Halusin kuitenkin hyödyntää marjasaalistani myös leivonnassa, sillä en ole karviaisista tehnyt yhtään reseptiä. Muistin Kinuskileipomo Sokeripullan julkaiseman luumupiirakan. Siinä oli jäänyt houkuttamaan raejuuston mielenkiintoinen käyttö täytteessä. Tein siis luumupiirakan tällä kertaa karviaisista. 🙂 Ja tosi hyvä tuli! Sokeria lisäsin, koska karviaiset ovat luumuja happamampia. Lopputulos jakoi selvästi mielipiteet aikuisten ja lasten kesken. Aikuiset nostivat peukkua ylös, mutta pienemmät lapset pitivät makua turhankin kirpsakkana. Jos olet kahden vaiheilla tai karviaiset eivät ole aivan makeimmillaan, ripottele marjojen päälle sokeria ennen täytteen kaatamista.