12.09.2014   6 kommenttia Kategoria: Leivät, sämpylät ja rieskat,  Pizzat, voileivät, iltapalat,  Yhteistyöreseptit
Erityisruokavaliot: Liivatteeton

Kalapuikkopurilaiset


kalapurilainen

Laadukkaiden Chipsters-kalatuotteiden sarja on täydentynyt Muumi-fileekalapuikoilla. Kalapuikot nähdään usein arkisena ruokana, mutta halusin tehdä jotain vähän erilaista, koko perheen herkkua. Niinpä päädyin leipomaan hampurilaissämpylöitä. Väliin laitoin raikkaita salaattiaineksia ja rapeaksi paistettuja kalapuikkoja. Kokonaisuuden kruunaa herkullinen, kalan lisukkeeksi sopiva kastike. Hampurilaiset on totuttu syömään lämpiminä, mutta kalapurilaisten kohdalla kaavaa voi uudistaa; ne maistuvat myös kylminä. Tarjoa ruokaisten evässämpylöiden tapaan vaikkapa huikopalana sienimetsässä tai evätretkellä.

6 kappaletta

Kalapurilaiset

Hampurilaissämpylät:
¼ pkt (à 50 g) hiivaa
1 ½ dl maitoa (tai vettä)
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1 rkl öljyä
1 muna
3 ¾ dl vehnäjauhoja
¾ dl grahamjauhoja

Pinnalle:
huoneenlämpöistä maitoa (tai vettä)
seesaminsiemeniä

Täyte:
(ketsuppia)
jäävuorisalaattia
kevätsipulinvarsia
1 – 2 isoa tomaattia
12 – 18 kpl Muumi Fileekalapuikkoja
200 g Chipsters Remouladekastiketta


Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola, sokeri, öljy ja muna. Sekoita joukkoon jauhot noin desilitra kerrallaan. Vaivaa lopuksi kädellä, kunnes taikina on kimmoisaa. Anna kohota liinalla peitettynä lämpimässä vedottomassa paikassa noin 2 tuntia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi.

kalapurilainen-vaihe kalapurilainen-vaihe-2

Jaa taikina kuuteen osaan. Pyörittele jauhoja apuna käyttäen sämpylöiksi ja laita pellille leivinpaperin päälle. Kohota liinan alla vielä 1 – 2 tuntia.

kalapurilainen-vaihe-3

Lämmitä maitoa varoen mikrossa. Voitele sämpylät maidolla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ennen täyttämistä.

kalapurilainen-vaihe-4 kalapurilainen-vaihe-5

Halkaise sämpylät ja paahda puolikkaat grillissä, leivänpaahtimessa tai kuivalla pannulla. Levitä leiville halutessasi ketsuppia.

Leikkaa tomaatit ja kevätsipulinvarret siivuiksi. Laita kasviksia sämpylänpuolikkaiden päälle.

kalapurilainen-vaihe-6

Kypsennä kalapuikot pakkauksen ohjeen mukaan; keskilämmöllä noin 5 minuuttia molemmilta puolilta. Laita 2-3 kalapuikkoa jokaiseen purilaiseen. Annostele päälle Remouladekastiketta. Paina päälle toinen sämpylänpuolikas.

kalapurilainen-vaihe-7 kalapurilainen-vaihe-8

Yhteistyössä Chipsters


chipsters

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
21 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.

Kumppanit

valio-tammikuu

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit