12.12.2010   28 kommenttia Kategoria: Joulu,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Joulutortut


Vuosi sitten minulta pyydettiin joulutorttujen ohjetta. Viime joulun harjoittelin ja tänä vuonna pääsin julkaisemaan ohjeen teillekin. Täytyy tunnustaa, että koukkuun jäin, kun ensimmäisen kerran olin itse tehdystä taikinasta valmistettuja torttuja maistanut. Joulunalusaikaan käytän suosiolla pakastetaikinaa, mutta aattona minulle kelpaa enää vain omatekoiset tortut. Onneksi pakastin tulee hyvään apuun tässäkin asiassa, sillä aatoksi en halua leipomisia jättää. Teen tortut siis voitelua edeltävään vaiheeseen asti pakkaseen. Aattoiltana nostan tortut pellille sulamaan, lisään marmeladinokareet, voitelen ja paistan ohjeen mukaan.

12 kappaletta

Tähtitortut

Taikina:
1 annos voitaikinaa

Voiteluun:
kananmuna

Täyte:
luumumarmeladia

Pinnalle:
tomusokeria


Kauli taikina n. 30 x 30 cm kokoiseksi neliöksi (paksuus noin 8 mm).

Ota levystä torttumuotilla kuvioita.

Muotin sijaan voit leikata neliöt (8,5 x 8,5 cm) taikinapyörällä. Tee kulmiin viillot.

Nosta neliöt pellille leivinpaperin päälle.

Nosta joka toinen sakara neliön keskelle. Paina sormella, jotta kulmat pysyvät kiinni.


Voitele munalla.

Laita keskelle teelusikallinen luumumarmeladia.

Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Ripottele jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
24 tassutusta

Kinuskikumppani

Toivepuodin toukoarvonta!

Kinuskikissa taikoo klassikoita

Lahjaksi äidille, ylioppilaalle tai vastavalmistuneelle! Kinuskikissan signeeraamat Kinuskikissa taikoo klassikot uuteen muotoon -kirjat Toivepuodista »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Kumppanit

meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Uusimmat kommentit

  • Punajuuri-sipulipiirakka
    Siri Hjort: Hei, voiko piirakan tehdä pellille tuplaamalla ainekset? Pysyykö se ihan kasassa? :)
  • Twix-piirakka
    maris: Olen kahdesti aiemmin tehnyt tätä herkkua ja molemmilla kerroilla akilleen kantapääksi on enemmän tai vähemmän muodostunut toffeetäytteen kiteytyminen. Tuolla aiemmassa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    maris: Marinka: kyllä tämä sen verran jämäkkää tekoa on, että hyvin pitäisi kestää koristeiden paino. Toki marengit, karkit yms. kannattaa laittaa…
  • Kinuski-mansikkakakku
    Marinka Salminen: Kuinka "tiukkaa tavaraa" kakku on? Mietin kestääkö koristeluita? Marenkia mansikoita ja karkkeja vai lässähtääkö alta? 😊 Tarkoitus siis tehdä tänään…
  • Kinuskikissan Ellen-kakku
    Sussis: Minä kasasin kakun tuliaisiksi kylään mennessä ja se syötiin vasta 5h päästä. Erittäin hyvää oli, ja hyvin oli marenki pysynyt…

Kumppanit

valio-tammikuu
suomi100