12.12.2010   28 kommenttia Kategoria: Joulu,  Muuta makeaa
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Joulutortut


Vuosi sitten minulta pyydettiin joulutorttujen ohjetta. Viime joulun harjoittelin ja tänä vuonna pääsin julkaisemaan ohjeen teillekin. Täytyy tunnustaa, että koukkuun jäin, kun ensimmäisen kerran olin itse tehdystä taikinasta valmistettuja torttuja maistanut. Joulunalusaikaan käytän suosiolla pakastetaikinaa, mutta aattona minulle kelpaa enää vain omatekoiset tortut. Onneksi pakastin tulee hyvään apuun tässäkin asiassa, sillä aatoksi en halua leipomisia jättää. Teen tortut siis voitelua edeltävään vaiheeseen asti pakkaseen. Aattoiltana nostan tortut pellille sulamaan, lisään marmeladinokareet, voitelen ja paistan ohjeen mukaan.

12 kappaletta

Tähtitortut

Taikina:
1 annos voitaikinaa

Voiteluun:
kananmuna

Täyte:
luumumarmeladia

Pinnalle:
tomusokeria


Kauli taikina n. 30 x 30 cm kokoiseksi neliöksi (paksuus noin 8 mm).

Ota levystä torttumuotilla kuvioita.

Muotin sijaan voit leikata neliöt (8,5 x 8,5 cm) taikinapyörällä. Tee kulmiin viillot.

Nosta neliöt pellille leivinpaperin päälle.

Nosta joka toinen sakara neliön keskelle. Paina sormella, jotta kulmat pysyvät kiinni.


Voitele munalla.

Laita keskelle teelusikallinen luumumarmeladia.

Paista 200 asteessa 10 – 15 minuuttia.

Ripottele jäähtyneiden torttujen päälle tomusokeria.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
16 tassutusta
Loading...