03.04.2011   18 kommenttia Kategoria: Suolaiset piirakat
Erityisruokavaliot: Liivatteeton,  Pähkinätön

Italiano-tonnikalapiirakka


Tonnikalapiirakka on varma menestys kahvipöytään tai illanistujaistarjoiluksi päästessään. Kaveriksi sille sopivat raikas salaatti tai dippikasvikset. Tonnikalan tilalla piirakassa voi käyttää esimerkiksi savukinkkua, lohta tai meetvurstia. Kasvisversiokin onnistuu lisäämällä täytteeseen tonnikalan tilalle paprikakuutioita, kirsikkatomaatteja ja oliiveja. Paprika kannattaa esikypsentää yhdessä sipulin kanssa.

Itse tykkään sekoitella ruokiin ja suolaisiin leivonnaisiin paljon erilaisia mausteita. Tässä mielessä valmiit mausteseokset ovat käteviä. Italiano-seos sisältää mm. paprikaa, sinapinsiemeniä, sipulia, valkosipulia ja oreganoa. Oman mausteseoksen voisi tehdä esimerkiksi pizzamausteesta sekä chili-, paprika- ja valkosipulijauheesta. Kypsän piirakan pinnalle tuo makua ja rapsakkuutta paahdettu sipulirouhe.

Italialaistyyppinen tomaatti-tonnikalapiirakka

Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 ½ dl graham-jauhoja
1 dl mozzarella-juustoraastetta
150 g voita tai margariinia
½ dl vettä

Täyte:
1 sipuli
2 prk (á 200 g) tonnikalapaloja öljyssä
1 ½ dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
1 ½ rkl italiano-mausteseosta (Prima-Mausteet) tai Välimeren yrtit -mausteseosta
2 ½ dl ruokakermaa
2 kananmunaa
2 dl mozzarella-juustoraastetta
100 g kirsikkatomaatteja

Pinnalle:
paahdettua sipulirouhetta
tuoretta basilikaa


Sekoita jauhot ja juustoraaste keskenään. Paloittele joukkoon voi ja nypi sekaisin. Lisää vesi ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Levitä taikina kevyesti painellen voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle ja reunoille.

Hienonna sipuli ja esikypsennä sitä hetken aikaa paistinpannulla öljytilkassa. Valuta tonnikalasta öljy. Sekoita täytteen ainekset keskenään kirsikkatomaatteja lukuun ottamatta. Kaada täyte pohjan päälle. Halkaise kirsikkatomaatit ja painele ne täytteen pinnalle.

Paista piirakkaa 200 asteessa 35 – 40 minuuttia.

Ripottele piirakan päälle ennen tarjoilua paahdettua sipulirouhetta. Koristele basilikanlehdillä.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
39 tassutusta

Kinuskikumppani

Kinuskikissan tervehdys

Hyvää uutta leivontavuotta, sinä lukija! Kyselin teiltä arvontasivulla reseptitoiveita tammikuulle. Käykää ilmaisemassa tahtonne siellä! :) Alkuvuosi painottuu näillä näkymin hieman enemmän suolaiseen leivontaan ja myös kevyempien herkkujen kategoria täydentyy uusilla ohjeilla. Vuosi 2018 pitää sisällään myös uuden teeman Unelmien Talo&Koti -lehdessä, joka julkaisee Kinuskikissan leivontakoulua. Leivontakoulun resepteissä yhdistellään erilaisia klassikoita meiltä ja maailmalta. Tammikuun numerossa toisiinsa sulautuvat red velvet cake ja suklainen brownies. Siinäpä siis herkullista lukuvinkkiä vuoden alkajaisiksi! :)

Kommentoi »   Aiemmat tervehdykset »

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.

Toivepuodin tammikuun arvonta



Tammikuun arvonnassa palkintona Wiltonin sydänvuoka, päivänkakkara-lautasia sekä keväisiä lehti-lautasliinoja.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit