18.05.2010   170 kommenttia Kategoria: Juusto- ja hyydykekakut,  Kesä

Irish Dream


Tämä kakku on malliesimerkki siitä, mitä voi syntyä, kun blogisti saa loistavia ideoita lukijoiltaan. Baileys-juustokakun kommentissa nimittäin ehdotettiin suklaakiilteen yhdistämistä baileys-täytteeseen. Ideaa oli testattava heti käytännössä. Mielestäni tämä oli aivan mahtava yhdistelmä. Tuo kiillehän on hyvin kaakaoinen, eikä kovin makea. Siksi se olikin tosi passeli makean täyteläisen baileys-täytteen päällä. Domino-pohja täydensi suklaisuuden ja raikkaat mansikat olivat piste i:n päälle.

Jos ihmettelette kakun "jättimansikoita", niin kyseessä on vain näköharha - kakku on tehty pieneen, halkaisijaltaan 15 cm kokoiseen irtopohjavuokaan. Se on juuri sopiva puolikkaalle annokselle. Ohje on kuitenkin normaalivuokaan.

Baileys-juustokakku

Pohja:
200 g Domino-keksejä
50 g voita tai margariinia

Täyte:
4 liivatelehteä
2 dl kuohukermaa
1 ¼ dl tomusokeria
2 prk (á 250 g) mascarpone-juustoa
3 valkuaista
1 dl Baileys-likööriä tai muuta kermalikööriä

Kiille:
3 liivatelehteä
3 dl kevytmaitoa
1 dl tummaa kaakaojauhetta
¾ dl sokeria

Koristeeksi:
tuoreita mansikoita


Vuoraa irtopohjavuoan (halkasija 24 cm) pohja leivinpaperilla. Sivele reunoille kasviöljyä - näin kakku irtoaa vuoasta siistimmin.

Murskaa keksit tehosekoittimella tai kaulimella. Sulata margariini kattilassa ja lisää keksimurska joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Painele seos vuoan pohjalle.

Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Lisää vaahdotuksen aikana joukkoon tomusokeri. Sekoita kermavaahtoon mascarpone-juusto. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää kerma-mascarponevaahtoon.

Kiehauta likööri ja sulata joukkoon liivatelehdet. Sekoita likööri-liivateseos pienissä erissä ohuena nauhana hitaasti vatkaten täytevaahtoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta nuolijalla. Heiluta vuokaa, jotta levitysjäljet tasoittuvat. Hyydytä jääkaapissa 3 tuntia.

Laita kiilteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.

Sulata liivatelehdet suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Siivuta mansikat siten, että siivut jäävät kannasta kiinni. Levitä viuhkaksi ja asettele kiilteen päälle ja tarjoilualustan reunoille.

Jaa yhteisöpalveluissa

Tykkäsitkö? Tassuta!

Tassuta
81 tassutusta

Kinuskikumppani

Osallistu kekritempaukseen 8.10. mennessä

Toivepuodin syyskuun arvonta!

Liity Uutiskinuskiksi!

Kinuskikissalla on nyt oma uutiskirje, jonka kautta saat noin kerran kuussa ajankohtaisia reseptivinkkejä, tarjouksia Toivepuotiin ja tietoa uutuuksista.
Kinuskikissan  toivepuotiVerkkokauppa kinuskifanille!

Kumppanit

valio-tammikuu
meira_leivontatuotteet_kevat

Kinuskikissan kirjojen palautepalstat

kirjat

Lisää tänne kuva, kun leivot jotain Kinuskikissan kirjoista. Tule myös kysymään ja antamaan palautetta!

Kinuskikissa somessa

Tassutetuimmat

Kumppanit

suomi100