Näitä pikkuleipiä tehdessäni halusin testata tapaa, joka nopeuttaisi työläintä vaihetta eli varsinaista taikinan työstämistä. Taikinahan itsessään syntyy käden käänteessä, mutta taikinan kauliminen moneen otteeseen ja jauhojen pöllyttely on vaivalloista ja sotkuistakin. Pursotus onkin tässä mielessä kiva vaihtoehto, mutta halusin nimenomaan pyöreitä ja perinteisemmän oloisia pikkuleipiä. Kokeilin 11 mm pyöreäsuista tyllaa (kuva löytyy pursotusmallien kohdalta) ja se tuntui toimivan hyvin. Taikinaa ei tarvitse kovettaa jääkaapissa. Leivinpaperin päälle pursotellaan halutun kokoisia palluroita. Tarvittaessa muotoa voi hieman siloitella sormella (aika tasaiseksi taikina kyllä sulaa uunissa). Pikkuleipiä voi myös taputella vähän ohuemmiksi, jos tekee näistä esimerkiksi täytepikkuleipiä. Omista pikkuleivistäni tuli vähän turhankin muhkeita, täytettyinä muistuttivat lähinnä ufoja! Täytettäkin tuli sitten yhtä pikkuleipää kohden vähän runsaammin, joten jonkinlaisiksi pikkuleipien ja leivosten välimuodoksi nämä voisi laskea. Mikäli pursottelu ei houkuta, malli perinteisiin pyöreisiin täytekekseihin löytyy sitruunapikkuleipien kohdalta.